Flame Jazzin syyskausi käynnistyy Ilmiliekki Quartetin paluukonsertilla

8.9.2014 Uutiset

IlmiliekkiKonserttisarja palaa arkeen tulevana perjantaina 12.9, kun säännölliset Flame Jazz -konsertit jatkuvat Åbo Svenska Teaterin tunnelmallisessa kahvilassa. Syksyllä 2014 Café Tiljanin konsertit aikaistetaan yhtä tapahtumaa lukuunottamatta alkamaan jo klo 21. Uudistunut Ravintola Foija on ottanut vastuun tarjoiluista ÅST:n Flame Jazz -konserttien osalta, joten huippujazzin ohessa yleisöllä on mahdollisuus myös makunautintoihin.

Vuosien varrella kansainväliseen maineeseen noussut Ilmiliekki Quartet palaa muutaman vuoden tauon jälkeen lavoille Flame Jazzin syyskauden avauskonsertissa. Suomijazzin huipputekijöistä koostuva yhtye on kypsynyt jäseniensä mukana, ja paluu skandinaavisen instrumentaalimusiikin pariin on ollut yhtyeen jäsenistä erittäin inspiroivaa. Ilmiliekin sävellyksistä vastaa pääasiassa yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaismuusikoista trumpetisti Verneri Pohjola. Konsertissa kuullaan sävellyksiä myös rumpali Olavi Louhivuorelta sekä soul-laulajana huimaan menestykseen nousseelta Tuomo ”Tuomo” Prättälältä. Ilmiliekille ominaiseen tyyliin mukana on myös lainattua materiaalia. Tällä kertaa yhtye on loihtinut sovituksia Queenin ja Feistin kappaleista.

Ilmiliekki Quartet nousi suuren yleisön tietoisuuteen voittamalla Pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets – yhtyekilpailun 2002. Vuonna 2004 yhtye nimettiin Finland Festivalsin Nuoreksi Taiteilijaksi ja trumpetisti Verneri Pohjola valittiin Pori Jazzin Vuoden Artistiksi. Samana vuonna Ilmiliekin ensimmäinen levy March Of the Alpha Males oli Jazz-Emma –ehdokkaana sekä yhtyeelle myönnettiin Teosto-palkinto. Yhtyeen toinen levy, Take It With Me, 2006 (TUM Records) herätti kansainvälistä kiinnostusta ja vei yhtyeen esiintymään niin New Yorkin Lincoln Centeriin kuin Lontoon klubeillekin. Syksyllä 2009 yhtye toteutti ruotsalaisia kansanlauluja tulkinneen levytyksen ja konserttikiertueen yhdessä laulaja Emma Salokosken kanssa.

Pe 12.9 klo 21 Ilmiliekki Quartet (Café Tiljan / Åbo Svenska Teater)

Verneri Pohjola – trumpetti
Tuomo Prättälä – piano
Antti Lötjönen – basso
Olavi Louhivuori – rummut

Ovet klo 20.30

Liput 15/10€ € (Lippupalvelu)