Ilmiliekki Quartet avasi Flame Jazzin syyskauden

17.9.2014 Blogi

Flame Jazzin syyskausi käynnistyi perjantaina 12.9. hienolla Ilmiliekki Quartetin konsertilla. Jo 2002 perustettu yhtye palasi muutaman vuoden tauolta selkeästi inspiroituneena jälleensoittamisesta. Nuorten jazzveteraanien tulkinta oli vahvaa, ja uudet sävellykset edustivat luontevaa jatkumoa aiemmalle tuotannolle. Trumpetisti Verneri Pohjola lähetti ilmoille poikkeuksellisen monipuolista dynamiikkaa ja soundikirjoa. Oli myös ilahduttavaa kuulla soulartistina menestykseen noussutta Tuomo Prättälää vaihteeksi flyygelin äärellä. Persoonallinen harmoniamaailma ja polyfoniset tekstuurit yhdistettynä vahvaan lyyrisyyteen upposi Flame Jazz -yleisöön kuin Martinsilta Aurajokeen. Ilmiliekki Quartetin uusi albumi ilmestyy lähiaikoina, joten jäämme odottelemaan.

Kuvat: Olli Sulin

flame-kooste-ilmiliekki-quartet