Olavi Louhivuoren johtama Oddarrang aloittaa kiertueensa Turussa

2.12.2014 Uutiset

OlkkuFlame Jazzin vuoden 2014 viimeinen Åbo Svenska Teaterin konsertti järjestetään perjantaina 5.12., kun rumpali Olavi Louhivuori yhtyeineen vierailee Turussa. Café Tiljanin tunnelmallisessa salissa kuultava konsertti aloittaa kokoonpanon Suomen kiertueen.

Oddarrang on kuluneen vuoden Pori Jazzin vuoden taiteilija Olavi Louhivuoren perustama kokeellinen yhtye, joka ei mahdu totuttujen genrerajojen sisäpuolelle. Yhtye yhdistelee musiikissaan vaikutteita jazzista, klassisesta musiikista, maailmanmusiikista sekä postmodernista rockista. Yhtyeelle on kehittynyt maine yhtenä Skandinavian lupaavimmista ja omaperäisimmistä uusista yhtyeistä. Uuden brittiläisen levy-yhtiön Edition Recordsin siivittämänä Oddarrang julkaisi kolmannen albuminsa ”In Cinema” lokakuussa 2013. Uusimman levyn musiikki perustuu neljään lyhytelokuvaan. Marlbank-sivusto valitsi hiljattain ”In Cinema” albumin vuoden Eurooppalaiseksi jazz-levyksi. Tämän lisäksi tuore albumi oli ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi.

Rumpali Olavi Louhivuori on yksi Suomen kansainvälisesti aktiivisimmista jazzmuusikoista. Muun muassa legendaarisen Tomas Stankon yhtyeessä soittava suomalaisrumpali tunnetaan useiden menestysyhtyeiden riveissä kuten Ilmiliekki Quartet, Sun Trio ja Joona Toivanen Trio. Olavi on jakanut lavan kansainvälisten huippujen kanssa kuten Lee Konitz, Anthony Braxton ja Marilyn Crispell. 

Pe 5.12. klo 21 Oddarrang (Åbo Svenska Teater / Café Tiljan)

Olavi Louhivuori – rummut
Ilmari Pohjola – pasuuna
Osmo Ikonen – sello
Nicolas ”Leissi” Rehn – kitara
Lasse Lindgren – basso

Liput 15/10€ (Lippupalvelu)
Ovet klo 20.00