Flame Jazzin ja Turku Jazz Orchestran Nordic Vocal Night soi täysille saleille

11.12.2014 Uutiset

TJO_Flame

Suuren suosion saavuttanut Nordic Vocal Night täyttää Logomon 19.-20.12. laulaja Aili Ikosen ja Ella Fitzgeraldin klassikoiden tähdittämänä. Pohjoismaiselle laulujazzille omistetun illan aloittaa tuoreen The Sirenades -albuminsa myötä kiertävä kansainvälisesti arvostettu ruotsalaislaulaja Lina Nyberg yhtyeineen. 

Flame Jazzin ja Turku Jazz Orchestran syyskauden päättävissä Nordic Vocal Night -yhteistyökonsertissa Turku Jazz Orchestran solistiksi nousee suvereeni äänenkäytön mestari Aili Ikonen. Ainutkertaisessa yhteiskonsertissa tunnelmoidaan jazzhistorian merkittävimmän naisäänen Ella Fitzgeraldin tuotannon parissa. Fitzgerald levytti runsaasti big bandin kanssa ja Aili ja Turku Jazz Orchestra tuovat nyt näitä jo klassikoiksi muodostuneita versioita konserttisaliin ensi kertaa Suomessa Turku Jazz Orchestran taiteellisen johtajan Vellu Halkosalmen sovituksina.

Helsingissä asuva Aili Ikonen on monipuolisesti musiikin kentällä toimiva laulaja, joka on konsertoinut lukuisilla merkittävillä areenoilla niin ulkomailla kuin kotimaassakin. Häntä on kuultu muun muassa UMO Jazz Orchestran ja Norrbotten Big Bandin solistina sekä HERD-trion rinnalla suositussa Jazzbasilli-projektissa. Lisäksi Ikonen johtaa omaa yhtyettään Aili Ikonen Ensembleä ja esiintyy, säveltää ja sanoittaa myös yhtyeissä Kvalda, Korpi Ensemble ja Hereä sekä vaikuttaa lukuisissa muissa kokoonpanoissa, joihin lukeutuvat mm. Aili Ikonen & Tribute to Ella, Panu Savolainen Proprius ja kolmesta laulavasta siskosta koostuva Ikosen Siskot.

Kansainvälisesti arvostettu ruotsalaislaulaja Lina Nyberg kuuluu maansa vahvimpiin jazzääniin. Omaperäinen tulkitsija tunnetaan menestyksekkäästä urasta pohjoismaisella jazzkentällä. Peräti 15 omaa albumia julkaissut Nyberg on tehnyt yhteistyötä merkittävien jazzartistien kanssa kuten Esbjörn Svensson, Marilyn Crispell, John Taylor ja Anders Jormin. Useita tunnustuksia kerännyt laulaja valittiin Ruotsin radion vuoden muusikoksi vuonna 2011. Lina Nyberg Bandin riveissä esiintyvä pianisti Cecilia Persson taas valittiin tänä vuonna Ruotsin radion vuoden säveltäjäksi. Upean kokoonpanon uusi albumi The Sirenades on kerännyt Pohjoismaissa ylistäviä arviota.

Konsertit järjestetään 19.-20.12. Turun Logomon Logi 3-salissa (Köydenpunojankatu 14, Turku). Perjantain konsertti on loppuunmyyty ja lauantaille saatavilla on lippuja enää rajoitetusti. Ennakkomyynti Lippupisteen kautta.

Pe 19.12. ja la 20.12. klo 19 Nordic Vocal Night: Turku Jazz Orchestra & Aili Ikonen: Ella! + Lina Nyberg Band (SWE)

Lisätietoja:

Flame Jazz, Jussi Fredriksson, tuottaja, puh. 044 041 2026 info@flamejazz.com, www.flamejazz.com
Turku Jazz Orchestra, Taija Lähdetie, tuottaja, puh. 044 588 7708, info@tjo.fi, www.tjo.fi