Jazzin ja klassisen mestarit kohtaavat Café Tiljanissa

4.5.2015 Uutiset

ContemporaryCollective9378mpieniSaksassa syntynyt pianisti Sid Hille on mielenkiintoinen renessanssihahmo suomaisella musiikkikentällä. Loistavana säveltäjänä pidetyn muusikon tuotanto ulottuu pienyhtyeistä big band –teoksiin sekä sävellyksiin sinfoniaorkestereille. Sid Hille Contemporary Collective esittää improvisaatioita, jotka pohjautuvat Hillen ’Parameter Chart’ -sävellykseen. Yhtyeen musiikki seikkailee jazzin ja klassisen nykymusiikin välimaastossa, missä hetken improvisaatiot mahdollistavat raja-aidattoman kohtaamisen. Jazzin sekä klassisen musiikin kentän huippumuusikoista koostuvan kvartetin poikkeuksellinen instrumentaatio ja elektroniikan käyttö luovat kuulijalle kiehtovia äänimaisemia.

Konserttia edeltää musiikkitieteen professori Erkki Huovisen uuden kirjan julkistustilaisuus. Musiikillinen improvisaatio – Keskustelunavauksia soivan hetken kulttuureihin –kirja on ensimmäinen suomenkielinen tutkimusantologia aihepiiristä.

Taide ja tiede kohtaavat Flame Jazz -illassa mitä luontevimmalla tavalla. Tervetuloa!

Pe 8.5. klo 21 Sid Hille Contemporary Collective @ Café Tiljan (Eerikinkatu 13)

Sid Hille – piano, sähköpiano ja elektroniikka
Teemu Viinikainen – kitara ja efektit
Heikki Nikula – bassoklarinetti
Markus Hohti – sello ja elektroniikka 

Liput 15/10€ (Lippupalvelu, käteisellä ovelta)
Ovet klo 20.00 (sisäänkäynti Eerikinkadun puolelta)

Musiikillinen improvisaatio -kirjan julkistamistilaisuus alkaa klo 20.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Konsertti alkaa pian julkistuksen jälkeen.