Kuva: Chris Tomas Konieczny

Flame Jazzin perjantai on omistettu Monica Zetterlundille

3.4.2018 Uutiset

Kaikkien aikojen ruotsalaissuosikkeihin lukeutuvan Monica Zetterlundin uraa ja musiikkia muistellaan perjantaina Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa. Laulaja Susanna Erosen johdolla lavalle nousee tyylikäs Z League, joka on koottu rakkaudesta perinteiseen jazzmusiikkiin ja ruotsin kieleen.

Kotimaisen jazzin huipuista koostuvan Z Leaguen viime vuonna julkaistu albumi To Monica on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen lahjakkaimmista ruotsalaisista jazzlaulajista, Monica Zetterlundille. Sekstettiä johtaa laulaja Susanna Eronen, jonka upeat tulkinnat kuljettavat kuulijaa humoristisista revyykappaleista herkkien balladien syövereihin, taidolla ja tyylillä. Kokoonpanossa esiintyvät soittajat vaikuttavat musiikin kentällä sekä omissa projekteissaan että mm. UMOn ja Ricky-Tick Big Bandin riveissä.

Monica Zetterlund (1937-2005) oli rakastettu ruotsalainen laulaja ja näyttelijä, joka tuli tunnetuksi sekä tulkitsemalla ruotsalaisten lauluntekijöiden, kuten Evert Tauben, Olle Adolphsonin ja Povel Ramelin, tuotantoa että tutustuttamalla ruotsalaiset amerikkalaiseen jazzperinteeseen. Zetterlundin nimekkäisiin yhteistyökumppaneihin kuuluivat mm. Louis Armstrong, Stan Getz ja Quincy Jones. Tunnetuimman ja arvostetuimman albuminsa Waltz for Debby hän julkaisi vuonna 1964 yhdessä jazzpianisti Bill Evansin kanssa.

Monipuolinen laulaja ja äänenkäytönopettaja Susanna Eronen on helsinkiläistynyt Pohjanmaan kasvatti. Hän debytoi kotimaisilla jazzareenoilla vuosituhannen alussa Sid Hillen johtaman NO9: Tribute to the Beatles -projektin laulusolistina. Eronen laulaa jazzkokoonpanojen, cover-yhtyeiden ja taustalaulukeikkojen lisäksi myös mm. folkyhtye Mustarastaan riveissä.

Perjantain konsertti Café Tiljanissa on tyylikäs katsaus Monica Zetterlundin uran huippuhetkistä. Illan aikana kuullaan ikimuistoisia Zetterlundin levyttämiä lauluja kuten Monicas Vals, Sakta vi gå genom stan ja Trubbel. Kokonaisuus on monipuolinen, mielenkiintoinen ja sävykäs; kuten oli myös Monica Zetterlund.

Konsertti osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.

nkf_puls-logo_black

 

 

”Koen että musiikilla on valtava vaikutus ihmisten hyvinvointiin. Opettajana pyrin ennen kaikkea luomaan oppilaalle turvallisen ympäristön, jossa voi löytää oman musiikillisen äänensä ja musiikin tekemisen ilon. Esiintyjänä saan parhaimmillaan tuoda ihmisille lauluilla lohtua ja iloa, koskettaa ja olla läsnä.” – Susanna Eronen

Susanna Eronen – laulu
Ville Vannemaa – saksofoni
Janne Toivonen – trumpetti
Jari Kanninen – piano
Teemu Keränen – kontrabasso
Teemu Eronen – rummut

Z League – Music of Monica Zetterlund
Pe 6.4.2018 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
OP Turun Seudun omistaja-asiakasetu 13,50 € (max 2 etua/asiakas)

OP_Turun_Seutu_4v_vasen-300x63

 

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.