Kuva: Ville Malja

Tuomo Prättälä svengaa tuoreen trionsa kanssa Logomossa perjantaina!

20.11.2018 Uutiset

Loistavana jazzpianistina ja sielukkaana soul-laulajana tunnettu Tuomo Prättälä esittää amerikkalaisen jazzperinteen klassikoita tuoreen yhtyeensä kanssa Turussa perjantaina. Suomijazzin huipuista koostuva trio yhdistää vapaasti virtaavaa pianojazzia koskettavaan laululliseen tarinankerrontaan, viihdyttävää svengiä unohtamatta.

Tuomo Prättälä (s.1979) on loistava esimerkki muusikosta, joka liikkuu ennakkoluulottomasti rytmimusiikin eri tyyleissä. Hän on uransa aikana soittanut niin free jazzia, funkia ja soulia kuin popimpaa bossa novaakin, ja tuntunut menestyvän kaikissa musiikkityyleissä. Jazzillisemmista yhtyeistä Prättälä tunnetaan ennen kaikkea Ilmiliekki Quartetin ja Verneri Pohjola Groupin riveistä. Monipuolinen soittaja on vaikuttanut olennaisesti Emma Salokoski Ensemblessä ja vakuuttanut suuren yleisön myös oman soolotuotantonsa kautta. Musiikillisiksi vaikuttajikseen hän mainitsee Stevie Wonderin, Marvin Gayen, Curtis Mayfieldin ja varsinkin Princen, jolta hän on myös saanut vaikutteita laulutyyliinsä.

Pianisti-laulajan uuden kokoonpanon syntyyn johti yksinkertainen ajatus: ”Olisi mukava silloin tällöin soittaa ja laulaa jazz-standardeja hyvän komppiryhmän kanssa”. Ajatukseen tarttuivat Suomen kysytyimpiin jazzmuusikoihin lukeutuvat basisti Ville Herrala sekä rumpali Jaska Lukkarinen. Perjantain svengaavan Flame Jazz -illan ohjelmisto on pääosin ”Suuresta amerikkalaisesta laulukirjasta”, mutta pakkaa sekoitetaan myös yllättävämmillä kappalevalinnoilla.

Tuomo Prättälä on julkaissut neljä sooloalbumia, joista ensimmäinen, vuonna 2007 ilmestynyt My Thing valittiin Radio Helsingin vuoden levyksi sekä palkittiin vuonna 2008 Emma-palkinnolla R&B-kategoriassa Prättälän ollessa ehdokkaana myös vuoden miessolistiksi. Toinen albumeista, Tuomo Reaches Out For You (2009) kipusi Suomen virallisella albumilistalla parhaimmillaan sijalle kaksi. Prättälän kolmas Tuomo-taiteilijanimellä tehty albumi My Own Private Sunday julkaistiin vuonna 2010 ja The New Mystique vuonna 2014.

 

Tuomo Prättälä – laulu ja piano
Ville Herrala – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Tuomo Sings Standards
Pe 23.11.2018 klo 19
Logomo, MOVE 1
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Dinner & show: 86,5–96,5 €, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.