Kuva: Anne Valeur

Skandinaavisen jazzin herkkupala Atomic perjantaina Logomossa!

27.11.2018 Uutiset

Marraskuun viimeinen Flame Jazz -ilta tuo Turkuun energisen ruotsalais-norjalaisen kvintetin. Atomic on kulkenut eurooppalaisen jazzin kärjessä koko 2000-luvun ajan, ja tänä syksynä yhtyeeltä on ilmestynyt jo neljästoista albumi.

Vuonna 2000 perustettu Atomic on vuodesta toiseen hurmannut yleisönsä ainutlaatuisella energiallaan. Yhtyeen ajatuksena on alusta alkaen ollut konventioiden rikkominen ja rajojen ylittäminen. Muusikot ovat halunneet poiketa perinteisestä ”skandinaavisesta soundista” ja ottaa vaikutteita niin amerikkalaisesta free jazz -traditiosta kuin eurooppalaisesta modernista taidemusiikistakin. Sävellyksistä vastaavat pianisti Håvard Wiik ja saksofonisti Fredrik Ljungkvist, ja yhtye kuvailee itse musiikkiaan akateemisen luennon ja riehakkaan bileillan välimuodoksi.

Aktiivinen kvintetti on heti perustamisestaan lähtien ollut hyvin tuottelias levytysstudiossa. Tänä syksynä Atomicilta ilmestynyt jo neljästoista albumi Pet Variations, jonka myötä he kiertävät nyt Eurooppaa saapuen perjantaina Turkuun. Kiertue-elämä on yhtyeelle tuttua hommaa, sillä he ovat esiintyneet toistuvasti niin Japanissa kuin Yhdysvalloissa ja Euroopassakin. Uudistumiskykyisen ja tiukasti yhteen hioutuneen kokoonpanon ilmaisussa kuuluu soittamisen ilo ja ennakkoluuloton asenne – tarttuvat melodiat yhdistyvät yllättävin käänteisiin ja vapaaseen improvisaatioon.

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

 

”If you ever wondered what synchronized swimming among man-eating sharks might sound like, this is probably as close as you’ll ever get.” – atomicjazz.com

“Free-jazz and old-school swing rarely sound more compatible than they do here” – The Guardian

 

Fredrik Ljungkvist – saksofonit
Magnus Broo – trumpetti
Håvard Wiik – piano
Ingebrigt Håker Flaten – basso
Hans Hulbækmo – rummut

 

Atomic (NO/SE)
Pe 30.11.2018 klo 19
Logomo, MOVE 1
Köydenpunojankatu 14, Turku

Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Dinner & show: 86,5–96,5 €, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.