Lyömäsoitintaiteilija Mika Kallio on vuoden 2019 Flame Jazz -artisti!

6.2.2019 Uutiset

Tämän vuoden Flame Jazz -artistiksi on valittu rumpali ja säveltäjä Mika Kallio. Vuoden artistin diplomi luovutetaan Flame Jazz -konsertissa lauantaina 9.2, jolloin Mika Kallio nousee lavalle Gourmet-yhtyeen riveissä. Kansainvälisesti menestynyt muusikko esiintyy Flame Jazz -konserttisarjassa vuoden mittaan useamman kerran eri yhteyksissä.

Mika Kallio (s.1974) tuntuu olevan kotonaan melkein missä jazztyylissä tahansa. Eniten häntä on kuitenkin kuultu yhtyeissä, joiden tyylillinen koti löytyy jazzin valtavirran ulkopuolelta – Gourmet, laulaja Mia Simanaisen Ahava sekä Kari Ikosen Karikko-projekti näistä hyvinä esimerkkeinä. Moneen taipuva taiteilija on kysytty Suomessa sekä kansainvälisellä jazzkentällä, ja Kallion soittokumppaneista löytyy huippuartisteja kuten Tomasz Stanko, Wadada Leo Smith, Tim Hagans, Mikko Innanen, Verneri Pohjola sekä UMO Jazz Orchestra. Mika Kallio tunnetaan myös rohkeasta omasta tuotannostaan, josta erityistä kiitosta ovat saaneet teokset lyömäsoittajalle ja tanssijalle sekä kolmen rumpalin muodostaman Kallio Slaaki -yhtyeen tuotanto.

”Vuoden 2019 Flame Jazz -artistiksi valittu Mika Kallio on kotimaisten rumpaleiden aatelia. Taiteellisesti näkemyksellinen ja teknisesti briljantti rumpali tunnetaan vahvasta omasta äänestä – jazzille vihkiytynyt kuulija voi tunnistaa Kallion soiton jo muutamasta symbaalin iskusta. Kalliossa yhdistyy poikkeuksellisella tavalla vahva rumpujensoiton yleissivistys ja persoonallinen taiteellinen näkemys”, kertoo Flame Jazzin taiteellinen johtaja Jussi Fredriksson.

Mika Kallio kiinnostui jo nuorena poikana rummuista muun muassa Maaritin bändissä soittaneen enonsa innoittamana. Kotikaupungissa Kuopiossa aloitetut rumputunnit jatkuivat musiikin opiskeluna Joensuussa ja sen jälkeen Sibelius-Akatemian jazzosastolla. Kallion soittoa on aina määritellyt laaja-alaisuus, kuunteleva herkkyys ja kyky saada rummut soimaan säestettävää kokoonpanoa rikastuttavalla tavalla. Hän ei ole vain komppaava settirumpali, vaan monipuolinen lyömäsoitintaiteilija.

Vuoden Flame Jazz -artisti valittiin nyt viidettä kertaa – Kalliota ennen panoksensa ohjelmaan ovat tuoneet trumpetisti Verneri Pohjola (2015), rumpali Teppo Mäkynen (2016), saksofonisti Mikko Innanen (2017) ja pianisti Kari Ikonen (2018).

Mika Kallio palaa Turkuun seuraavan kerran toukokuussa Mika Kallio Limited Edition plays Special Edition -projektinsa kanssa. Yhdessä Flame Jazz -kevään kiinnostavimmissa konsertti-illoissa kuullaan Mika Kallion kunnianosoitus rumpali Jack DeJohnetten omaperäiselle Special Edition -yhtyeelle.