Kuva: Dave Stapleton

Pianisti Aki Rissasen huipputrio soittaa perjantaina Teatrossa!

12.2.2019 Uutiset

Pianisti Aki Rissasen johtama trio on kiistatta tämän hetken mielenkiintoisimpia kotimaisia jazzyhtyeitä. Amorandom ja Another North -albumit ovat nostaneet Rissasen eurooppalaisen jazzkentän eturiviin. Rumpali Teppo Mäkysen ja basisti Antti Lötjösen täydentämän trion musiikillinen vuorovaikutus tempaisee kuulijat mukaansa vastustamattomalla intensiteetillä.

Odotettu Aki Rissanen Trio saapuu perjantaina Turkuun ja esiintyy Logomon Teatro-galleriassa Turku Jazz Festivalin 50-vuotisjuhlanäyttelyn miljöössä. Brittiläisen Edition Recordsin vuonna 2016 julkaisema debyyttilevy Amorandom oli huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja sitä kuvailtiinkin pianisti Aki Rissasen (s.1980) kansainväliseksi läpimurroksi. Levy esitteli pianistin johtaman yhtenäisen trion, jossa mukana ovat maamme arvostetuimpiin muusikoihin kuuluvat basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen. Se voitti Emma-palkinnon Vuoden Jazzalbumi -kategoriassa vuonna 2016.

Yhtye julkaisi toisen levynsä Another North marraskuussa 2017 niinikään Edition Recordsin kautta. Se on kunnianhimoinen ja rytmisesti intensiivinen jatke Amorandom-debyytille, ja trio keskittyy entistä enemmän vahvaan yhteissoittoon. Julkaisun yhteydessä trio teki mm. laajan kiertueen Japanissa.

Aki Rissanen Trion soitossa pitkä yhteinen historia kuuluu komeasti. Kolmikko on halunnut välttää pohjoismaisen pianotrion kliseistä määritelmää, ja riisutun minimalistisen otteen sijaan se tutkiskelee uusia musiikillisia maisemia kokonaan omalla kartallaan. Trio julkaisee kolmannen levynsä syyskuussa 2019.

”Aki is a tremendously musical, passionate and soulful person and has a high energy level. He is one of the best young pianists I have heard in years.” – Dave Liebman

 

Aki Rissanen – piano
Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut

 

Aki Rissanen Trio
Pe 15.2.2019 klo 20
Teatro-galleria, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti järjestetään Logomon Teatro-galleriassa, sisäänkäynti Teatron ovesta.

Ennen konserttia järjestetään galleriassa Turku Jazz Festivalin 50-vuotisjuhlanäyttelyn avajaiset klo 18 alkaen. Avajaisiin on vapaa pääsy!

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Dinner & show: 83,5, kattaus klo 18. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Teatrossa on pakollinen narikkamaksu 3 €.

Lipunmyynti myös Teatron baaritiskillä. Baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.