Flame Jazz Cruise 15 hemmottelee musiikinystäviä syyskuussa

29.8.2019 Uutiset

Flame Jazz Cruise valloittaa Itämeren syyskuussa jo viidennentoista kerran! Turun satamasta lauantaina 21.9. starttaavalla Viking Gracella nautiskellaan monipuolisesta kattauksesta aina bluesin ja countryn vivahteista tanssittavaan souliin sekä jazznostalgiasta elektronisiin visioihin. Jazzristeilylle kansainvälistä väriä saadaan Liettuasta ja Italiasta. Tervetuloa mukaan!

FLAME JAZZ CRUISE 15

Shinkarenko Jazz 4N (LT)

Leonid Shinkarenko – basso
Vytautas Labutis – saksofoni ja kosketinsoittimet
Jan Maksimovich – saksofoni
Linas Buda – rummut

Risteilyn avaa Liettuan tunnetuimpien jazzmuusikoiden joukkoon kuuluva nelikko, jota johtaa moninkertaisesti palkittu basisti Leonid Shinkarenko. Yhtye tekee paluuta huipulle yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kvartetin soitossa kuuluu pitkä kokemus sekä yhteinen soittohistoria, joka sallii soittajien heittäytyä vapaasti musiikin vietäviksi.

Sami Saari & Jazzpojat

Sami Saari – laulu ja kitara
Mikael Myrskog – piano
Eero Seppä – basso
Ville Pynssi – rummut

Sami Saari ja Jazzpojat -yhtyeen musiikki on korvia hivelevää ja tanssittavan svengaavaa jazzia ja soulia. Suomalaisen soulmusiikin keskeisenä hahmona tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies. Nyt hän on koonnut yhtyeen jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa, ja tuloksena on häpeilemättömän viihdyttävää jazzia!

Heini Ikonen: Queens of Motown

Heini Ikonen – laulu
Janne Halonen – kitara
Ville Suorsa – kitara
Mikael Myrskog – koskettimet
Tapio Backlund – basso
Eliel Viitala – rummut

Taitavana soul-laulajana ja räiskyvänä esiintyjänä tunnettu Heini Ikonen esittää Motownin kuningattarien tunnettuja hittejä ja unohdettuja klassikoita lauantai-illan huipennukseksi. Tanssilattia kuumenee, kun Ikonen palaa kuusihenkisen yhtyeensä kanssa soulin kulta-aikaan mm. The Supremesin, Martha Reeves & The Vandellasin ja Gladys Knight & The Pipsin kappaleiden siivittämänä.

Mikko Gunu Karjalainen Italian Quartet (FI/IT)

Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti ja flyygelitorvi
Andrea Rea – piano
Daniele Sorrentino – basso
Alessandro D’Anna – rummut

Sunnuntai käynnistyy vastustamattoman svengin tahdissa Retro Barissa. Monissa jazzliemissä keitetyt trumpetisti Mikko Karjalainen ja rumpali Alessandro D’Anna päättivät perustaa oman yhtyeen soitettuaan pitkään yhdessä maailman jazztähtien kiertueilla. Tuoreen bändin saumatonta kommunikaatiota täydentävät pianisti Andrea Rea ja basisti Daniele Sorrentino. Yhtyeen ohjelmisto koostuu Karjalaisen sävellyksistä sekä tarkoin valituista standardeista.

3TM

Teppo Mäkynen – rummut ja sampleri
Antti Lötjönen – basso
Jussi Kannaste – saksofoni

Suomijazzin visionääri ja jazzyleisön lemmikki Teppo Mäkynen tuo risteilylle kiitellyn 3TM-yhtyeensä. Jazzillista vuorovaikutusta ja minimalismia yhdistävä trio luo ainutlaatuisen äänimaiseman, jossa akustiset ja elektroniset elementit sulautuvat saumattomasti toisiinsa. Henkilökohtaiset sävellykset luovat intiimin tunnelman, ja yleisö pääsee aistimaan etsimisen ja löytämisen kiehtovaa prosessia.

Tuomo & Markus feat. Verneri Pohjola

Tuomo Prättälä – laulu, koskettimet
Markus Nordenstreng – laulu, kitara
Verneri Pohjola – trumpetti
Jere Ijäs – basso
Miikka Paatelainen – steel-kitara
Juho Viljanen – lyömäsoittimet, pasuuna

Viidennentoista Flame Jazz Cruisen kruunaa Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin luotsaama komea live-kokoonpano. Amerikassa mainetta niittänyt voimaduo ammentaa vahvuutensa singer-songwriter-perinteestä ja kaataa raja-aitoja tyylilajien välillä. Folkin, countryn ja soulin yhdistävää americanaa tulkitsee yhtyeen riveissä nyt myös jazztrumpetisti Verneri Pohjola. Omaperäisen äänimaailman keskiössä komeilevat Tuomon ja Markuksen upeasti toisiinsa sointuvat lauluäänet, joiden kemiaa on verrattu Simon & Garfunkeliin!

 

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 21.9.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Shinkarenko Jazz 4N (LT) (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Sami Saari & Jazzpojat (Vogue)
Klo 00.15 Heini Ikonen: Queens of Motown (Vogue)

Sunnuntai 22.9.

Klo 13.00 Mikko Gunu Karjalainen Italian Quartet (FI/IT) (Retro)
Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 3TM (Vogue)
Klo 17.00 Tuomo & Markus feat. Verneri Pohjola (Vogue)

LÄHTÖ Turun satamasta lauantaina 21.9. klo 20.55.
PALUU sunnuntaina 22.9. klo 19.50.
LIPUT VIKING LINE
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

Junat Helsingistä klo 17.37 ja Tampereelta klo 18.11 kulkevat suoraan Turun satamaan. Lisätiedot: vr.fi