Pope Puolitaival. Kuva: Joni Sarkki.

Flame Jazzin syyskausi käynnistyy Pope Puolitaival Nordic4:n levynjulkaisukonsertilla!

3.9.2019 Uutiset

Turun jazzintäyteinen syksy starttaa perjantaina uudella musiikilla Logomon Move-salissa. Useista maamme eturivin jazzyhtyeistä tuttu saksofonisti Petri ”Pope” Puolitaival tuo Turkuun uuden yhtyeensä levynjulkaisukiertueen merkeissä. Pope Puolitaival Nordic4 soittaa vahvasti melodista jazzmusiikkia, joka puhuttelee muutakin kuin perinteistä jazzyleisöä – jazzin syvimmästä olemuksesta tinkimättä.

Yli 20 vuotta jazzin ja kevyen musiikin eturivin artistien riveissä esiintynyt Pope Puolitaival julkaisi viime viikolla tuoreen Pope Puolitaival Nordic4 -yhtyeensä kanssa debyyttialbumin nimeltä Northern Resonance. Nimensä mukaisesti Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa. Albumin kahdeksan eri puolille Suomea sijoittuvaa sävellystä muodostavat tarinallisen kokonaisuuden, joka pohjaa Puolitaipaleen omakohtaisiin kokemuksiin.

– Uskon, että musiikissa kuuluu aina vahvasti sen esittäjän ja säveltäjän elämäntarinat. Kun taustalla on oikeita tapahtumia, on jokaisen kappaleen yksilöllinen tunne helppo löytää uudestaan live-esiintymisissä ja välittää eteenpäin, Puolitaival sanoo.

Elokuvallisia tunnelmia esiin loihtivat sävellykset vievät kuulijan kuvitteelliselle matkalle tapahtumapaikkoihinsa. Vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyvät albumilla luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja Puolitaipaleen rosoiseen, sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin. Kappaleet ja niiden tulkinta ammentavat jazzin ilmaisupaletista, mutta kurkottavat yli musiikillisten genrerajojen.

Säveltäjänä Puolitaival inspiroituu niin vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta kuin monimuotoisesta urbaanista nykymaailmasta. Kotimaan kärkisoittajista koostuva nelikko johdattelee yleisön elokuvallisiin tunnelmiin, ja kappaleet ottavat kantaa myös ajankohtaisiin ilmiöihin.

Petri ”Pope” Puolitaival on Oulusta kotoisin oleva saksofonisti ja huilisti. Puolitaival tunnetaan väkevästä saksofonisoundista ja ilmaisullisesta soitostaan. Hänen soittonsa pohjautuu vahvasti jazzperinteeseen, ja suurimmiksi vaikuttajikseen hän nimeää John Coltranen, Pharoah Sandersin sekä Charlie Parkerin.

Vuonna 2004 Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistunut Puolitaival lukeutuu tällä hetkellä Suomen työllistetyimpiin jazzsaksofonisteihin: häntä voi kuulla useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä kuten Dalindèossa, Ricky-Tick Big Bandissa ja Koko Jazz Orchestrassa. Lisäksi hän on soittanut useiden kevyen musiikin tähtien, kuten Elastisen, Juha Tapion, Dallapén ja Sunrise Avenuen riveissä. Soittamisen ohella Puolitaival on toiminut myös tuottajana ja säveltäjänä sekä opettajana Sibelius-Akatemiassa, Ebelissä ja Vantaan Musiikkiopistossa.

 

Pope Puolitaival – saksofoni, sähköisesti muunneltu saksofoni ja sävellykset
Jussi Fredriksson – piano, kosketinsoittimet
Jori Huhtala – basso
Jonatan Sarikoski – rummut

 

Pope Puolitaival Nordic4
Pe 6.9.2019 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
Viking Club -etu 18,5 € (max 2 etua / kortti)

Show & Dinner A la Carte: 83,5 €, kattaus klo 17. Lippu.fi. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.