Nuijamiehet avaavat Flame Jazzin syyskauden!

1.9.2022 Uutiset

Turun jazz-syksy käynnistyy perjantaina 2.9. Bar Ö:n intiimissä tunnelmassa kansainvälisesti tunnustetun huippusaksofonisti Mikko Innasen ja kumppaneiden seurassa. Nuijamiehet-yhtye tekee paluun jazzkentälle 20 vuoden tauon jälkeen.

Opiskelijanuorukaisten syksyllä 1996 perustama Nuijamiehet harjoitteli vuosituhannen vaihteessa kerran viikossa Sibelius-Akatemian jazzosastolla Helsingin Pitäjänmäessä, äänitti Yleisradiolle kaksi radionauhaa, osallistui eurooppalaisiin jazzyhtyekilpailuihin Espanjan Getxossa ja Belgian Hoeilaartissa, soitti Vapaat äänet -kiertueen Marc Ducretin trion kanssa sekä julkaisi vuonna 2000 CD-levyn Nuijamiehet.

Saksofonisti Mikko Innasen, kitaristi Kalle Kaliman, basisti Lasse Lindgrenin ja rumpali Mika Kallion kvartetti keskittyi alusta lähtien jäsentensä omien, osittain melko erikoistenkin sävellysten esittämiseen. Vaikka miehemme tunsivat olevansa valmiita maailmalle, maailma ei ehkä ollut kuitenkaan vielä valmis heidän musiikilleen. Heistä tuntui silti koko ajan siltä, että lopullinen läpimurto oli aivan nurkan takana, sillä olihan heidän musiikkinsa jotain aivan erityistä. Nelikko palaa nyt yhteen ensimmäistä kertaa kahteenkymmeneen vuoteen. Olisikohan maailma viimein valmis Nuijamiehille?

Konserttisarja Flame Jazzin taiteellinen johtaja Jussi Fredriksson odottaa alkavaa syyskautta tyytyväisin mielin: ”Kelien viiletessä on loistava hetki tutustua Flame Jazzin tulikuumaan syysohjelmaan! Klubi-illat kun ovat parasta mahdollista piristystä arjen taaperrukseen. Heti kärkeen Nuijamiehet täräyttää kauden käyntiin 20 vuoden tauon jälkeen. Kotimaisten artistien lisäksi syksyllä kuullaan runsaasti myös kansainvälistä huippujazzia; Maria FaustAnders JorminCornelia NilssonJure Pukl, huikeita elämyksiä luvassa!”

Nuijamiehet
Pe 2.9.2022 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Mikko Innanen – saksofonit
Kalle Kalima – kitara
Lasse Lindgren – basso
Mika Kallio – rummut

Ennakkoliput: Tiketti 
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.