Kuva: Krõõt Tarkmeel

Saksofonisti Maria Faust ja Sointi Jazz Orchestra perjantaina Turussa!

24.10.2022 Uutiset

Lukuisin palkinnoin huomioitu omaääninen saksofonisti-säveltäjä Maria Faust ja taipuisa 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra yhdistävät voimansa ainutlaatuisessa yhteiskonsertissa perjantaina 28.10. Logomon Flame Jazz -illassa.

Maria Faust (s. 1979) on virolaissyntyinen alttosaksofonisti ja säveltäjä, joka vaikuttaa nykyisin Kööpenhaminassa, Tanskassa. Faustin persoonallinen musiikki rikkoo perinteisiä tyylilajeja ja yhdistää klassisen musiikin, jazzin ja nykymusiikin piirteitä. Lukuisin tunnustuksin ja palkinnoin huomioitu Faust konsertoi aktiivisesti eri yhtyeidensä kanssa konserttisaleissa ja musiikkifestivaaleilla ympäri maailman.

Sointi Jazz Orchestra on noussut nopeasti yhdeksi maamme mielenkiintoisimmista jazzorkestereista. Sen taiteellisena johtajana ja kapellimestarina on toiminut yhtyeen perustamisesta lähtien Rasmus Soini. SJO tunnetaan persoonallisesta ja yllättävästä big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, joka syntyy epätavallisesta instrumentaatiosta ja tuoreista vaihtosoittimia hyödyntävistä sovituksista.

Perjantain konsertissa kuullaan tuoreita sovituksia Faustin vanhemmista sävellyksistä sekä hänen Sointi Jazz Orchestralle kirjoittamaansa täysin uutta musiikkia.

Maria Faust & Sointi Jazz Orchestra
Pe 28.10.2022 klo 19 (ovet klo 18)
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Sointi Jazz Orchestra
Maria Faust – saksofoni, sävellykset
Rasmus Soini – kapellimestari

Ennakkoliput: Lippu.fi 
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.