Kuva: Tero Ahonen

Bar Ö:n Flame Jazz -illassa Severi Pyysalon uusi trio!

2.11.2022 Uutiset

Ruotsalainen huippubasisti Anders Jormin on joutunut terveydellisistä syistä perumaan tämän viikon esiintymiset Suomessa, joten perjantain Flame Jazz -konsertissa Severi Pyysalon kanssa soittavat nyt trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen sekä basisti Jori Huhtala.

Severi Pyysalo Chamber Trio koostuu kotimaisen jazzkentän huipuista. Soittajilla on pitkä musiikillinen historia sekä yhdessä että erikseen eri kokoonpanoissa, mutta juuri tällä kolmikolla he esiintyvät nyt ensimmäistä kertaa. Konsertissa kuullaan vibrafonimestari Severi Pyysalon sävellyksiä ja maestron sovituksia joistakin vähemmän tunnetuista sävelmistä sekä spontaania ja vahvaa improvisaatiota.

Severi Pyysalo on ollut Suomen jazzhuipulla jo neljättä vuosikymmentä. Hän löi itsensä suuren yleisön tietoisuuteen viimeistään vuonna 1984 Pori Jazzeilla, jolloin sekä Sarah Vaughan että Paquito D’Rivera pyysivät häntä esiintymään kanssaan. Siitä saakka Pyysalo on konsertoinut sekä kotimaassa että ulkomailla eri kokoonpanoissa, joista ehkä tunnetuin on Perko-Pyysalo Poppoo. Jazzmusiikin lisäksi Pyysalo on säveltänyt myös sinfoniaorkestereille. Pyysalo on saanut Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnon 1988.

Mikko Gunu Karjalainen on toiminut kahdenkymmenen vuoden ajan laaja-alaisesti kotimaisen rytmimusiikin kentällä. Hän on työskennellyt trumpetistina, pianistina, säveltäjänä, kapellimestarina, opettajana ja klubi-isäntänä. Karjalaisen omia sävellyksiä soittaneita yhtyeitä ovat mm. Mikko Karjalainen Fellowship Quintet sekä Gunu’s Thang. Lyyrisen soittonsa lisäksi Karjalainen tunnetaan sanavalmiina ja karismaattisena hahmona joka pyrkii omalla aktiivisuudellaan vahvistamaan yhteisöllisyyttä taidepiireissä, kunnioittamaan perinnettä sekä etsimään uutta.

Jyväskyläläislähtöinen Jori Huhtala tunnetaan ilmaisuvoimaisena ja monipuolisena basistina. Hänen soittoaan on kuultu useiden Suomen kärkimuusikkojen yhtyeissä. Näihin lukeutuvat mm. Eero Koivistoinen, Raoul Björkenheim, Jukkis Uotila, Panu Savolainen, Jussi Fredriksson ja Sid Hille. Hän on myös tehnyt yhteistyötä useiden jazzmaailman kansainvälisten huippuartistien kanssa. Huhtala on aktiivinen säveltäjä ja hänen kynänsä jälkeä voi kuulla mm. yhtyeissä TALAMBO ja Jori Huhtala 3.

Anders Jormin & Severi Pyysalo -konserttiin ostettu lippu käy konserttiin sellaisenaan. Halukkaat voivat palauttaa lipun Tiketin lähettämien palautusohjeiden mukaisesti. Mikäli et ole saanut Tiketiltä sähköpostia, voit täyttää palautuslomakkeen Tiketin verkkosivuilla

Severi Pyysalo Chamber Trio
Pe 4.11.2022 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Severi Pyysalo – vibrafoni, sovitukset
Mikko Gunu Karjalainen – trumpetti
Jori Huhtala – basso

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 20 €
Eläkeläiset 18 €
Opiskelijat 12 €

K-18

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.