Kuva: Meri Björn

Tuomo Uusitalo Trion kiertue huipentuu perjantaina Turussa!

19.3.2024 Uutiset

New Yorkissa vuodesta 2012 vaikuttaneen ja hiljattain takaisin Suomeen palanneen pianisti Tuomo Uusitalon johtama trio on esiintynyt kevättalvella Jazzliiton kiertueella ympäri Suomen. Kiertueen päätöskonsertti kuullaan Flame Jazz -illassa perjantaina 22. maaliskuuta Logomon Move-salissa.

Viime vuonna Pori Jazzin vuoden taiteilijaksi valitun Tuomo Uusitalon, basisti Juuso Rinnan ja rumpali Roope Kantosen muodostama Tuomo Uusitalo Trio edustaa perinnetietoista, mutta modernia pianotriosoundia. Yhtyeen ohjelmistossa soivat rinta rinnan jazzstandardit sekä alkuperäissävellykset, joita on syntynyt kaikkien kolmen jäsenen kynästä.

Tuomo Uusitalo Trion originaalimusiikkia on kuultavissa lokakuussa 2023 ilmestyneellä debyyttialbumilla Homecoming, jonka julkaisi pitkän linjan espanjalainen levy-yhtiö Fresh Sound Records. Osuvasti nimetyllä levyllä kuuluvat Uusitalon New Yorkin vuodet, ja vaikutteiden kirjosta on aistittavissa Bud Powellin ja Red Garlandin kaltaisten mestaripianistien läsnäolo, unohtamatta Thelonious Monkia, jonka kulmikas leikkisyys välähtelee tuon tuosta trion ulosannissa.

Tuomo Uusitalo on kansainvälisesti palkittu, New Yorkissa vuodesta 2012 vaikuttanut jazzpianisti, jonka elämä kuljetti takaisin Suomeen. Valmistuttuaan Itävallan Grazin arvostetusta University of Music and Performing Artsista Uusitalo muutti New Yorkiin ja sukelsi paikallisen jazzskenen pyörteisiin. Pianistin uran varrelle mahtuu mm. neljä omalla nimellä julkaistua albumia, residenssi New Yorkin legendaarisella Small’s Jazz Clubilla, esiintymisiä ja kiertueita useiden huippuyhtyeiden ja -muusikoiden kanssa, joista mainittakoon Tommy Dorsey Orchestra, Jimmy Cobb, Billy Hart, Chris Cheek ja Seamus Blake.

Juuso Rinta on Suomen jazzkentällä aktiivisesti toimiva kontrabasisti ja säveltäjä. Rintaa voi kuulla hänen oman kokoonpanonsa lisäksi mm. yhtyeissä Héctor Lepe Quartet, Markus Holkko Quartet ja Silva Kallionpää Quartet. Rinta on opiskellut jazzmusiikkia Sibelius-Akatemiassa sekä New Yorkin Manhattan School of Musicissa.

Turussakin vaikuttanut Roope Kantonen on Jazzmuusikot ry:n vuoden 2022 jazzmuusikoksi valittu jazzrumpali, säveltäjä ja opettaja. Hän on valmistunut jazzmusiikin maisteriksi Amsterdamin konservatoriosta. Hollannista Suomeen vuonna 2021 muuttanut Kantonen on vaikuttanut mm. kokoonpanoissa DeJong/Rebane/Kantonen Trio, Roope Kantonen 5tet ja YenTing Lo Quartet.

”Uusitalo has a graceful, melodic approach to both playing and composing.” – Jazz Journal UK

Flame Jazz: Tuomo Uusitalo Trio
Pe 22.3.2024 klo 19
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Tuomo Uusitalo – piano
Juuso Rinta – basso
Roope Kantonen – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 25 €
Eläkeläiset 23 €
Viking Line Club -etulippu 22 € (max 2 lippua / jäsen)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä konserttipäivänä klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Sisäänkäynti Move-saliin Kitchenin ovesta Logomo-sillan vierestä.