Esittely

Flame Jazz ry on Turun alueella toimiva yhdistys, joka järjestää ympärivuotisesti laadukkaita jazzkonsertteja. Lisäksi yhdistys työskentelee monin tavoin jazzmusiikin positiivisen näkyvyyden hyväksi. Flame Jazz toimii myös inspiraation lähteenä ja ponnahduslautana nuorille ammattimuusikoiksi tähtääville lahjakkuuksille.

Flame Jazz kehitettiin alunperin Turku 2011 Euroopan Kulttuuripääkaupunki -vuoden jazzhankkeeksi. Suunnitelmana oli alusta lähtien rakentaa Turkuun ympäri vuoden säännöllisesti toimiva ammattimainen jazztapahtuma.

Turku 2011 Flame Jazz -hanke osoitti turkulaisten kiinnostuksen sekä tarpeen korkeatasoiselle ja säännölliselle jazztarjonnalle. Yli 5000 kuulijaa, 35 kokoonpanoa sekä 250 ammattimuusikkoa kokoontuivat vuoden aikana korkeatasoisen jazzmusiikin pariin, ja Turkuun syntyi aivan uusi kulttuuriyhteisö. Tämä toiminta synnytti laajalti uutta yhteistyötä alan toimijoiden kesken, ja ilmiöt turkulaisella jazzkentällä osoittavat tämän kehityksen jatkuvan.

Flame Jazz toimii yhteistyössä useiden paikallistoimijoiden kanssa kuten Åbo Svenska Teater, Jazzklubi Monk, Turku Jazz Orchestra, Turun Seudun Musiikkiopisto sekä Turun Konservatorio. Paikallissynergia on luonut uusia hedelmällisiä yhteistyökuvioita, ja jazz soi Turussa nyt aktiivisemmin kuin koskaan. Flame Jazz on myös kansainvälisesti hyvin verkottunut yhteisö, ja ohjelmassa kuullaan kotimaisten huippujen lisäksi artisteja maailman terävimmältä huipulta.

Flame Jazz on onnistunut luomaan lyhyessä ajassa Turkuun korkeatasoisen ja maineikkaan jazzkulttuurin. Yleisömäärät ovat nousseet tasaisesti, ja musiikkityyli on saanut paljon uusia ystäviä. Tällä hetkellä Flame Jazz on yksi Suomen aktiivisimmista säännöllisesti jazzkonsertteja järjestävistä tahoista.

”Turku 2011 Flame Jazz oli hieno ponnistus suomalaisen jazzin esiintuomiseksi. Yli 5000 kuulijan yleisö vuoden aikana osoitti ihmisten kiinnostuksen jazzia kohtaan, mikä on tietenkin näin muusikolle ja konserttijärjestäjälle tosi kannustavaa! Tarkoituksena oli jo alun perin kehittää Flame Jazz -konseptia pitkäjänteisesti, ja hyvän alun siivittämänä on mukava jatkaa nyt toimintaa”, kertoo Flame Jazzin toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson.

Flame Jazz -klubien toiminnasta vastaa loppuvuodesta 2011 perustettu Flame Jazz ry. Yhdistyksen puheenjohtajana sekä konserttisarjan taiteellisena johtajana toimii jazzmuusikko Jussi Fredriksson.