Kuva: Tommi E. Virtanen
09.04. klo 19:00

Location

Kino, Logomo WWW →
Address Köydenpunojankatu 14, Turku

Liput

15,5–20,5 €, LIPUT TULEVAT MYYNTIIN MAALISKUUSSA

Teemu Viinikainen Solo

Teemu Viinikainen – kitara

Teemu Viinikainen on yksi lahjakkaimmista jazzkitaristeistamme, joka tunnetaan erityisesti vuosikymmenten harjoittelun tuloksena syntyneestä ja huippuun asti kehittyneestä soundistaan. Hänen taitonsa on noteerattu ympäri maailmaa, ja jazzkitarismin edelläkävijät, kuten Wayne KrantzPat Metheny ja John Scofield puhuvat Viinikaisesta työnsä jatkajana.

Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Soittaessaan hänen ympärillään leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton. Tekniikkaa mestarilliselta soittajalta ei puutu, mutta Viinikainen tuntuu ottaneen päämääräkseen metsästää täydellistä ääntä.

Illan konsertin yhteydessä esitetään lyhytelokuva, jossa seurataan Viinikaiselle viimeistä piirtoa myöden hänen toiveidensa mukaan rakennetun kitaran valmistumista aina sen luovutushetkeen saakka. Noin 20-minuuttisessa dokumentissa kuullaan myös Viinikaisen, soitinrakentajamestari Ari-Pekka Paasosen ja näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanin välisiä keskusteluita äänen synnyn mysteeristä ja siitä, miten nämä kolme oman alansa huippua sitä lähestyvät.

 

LIPUT Lippu.fi Liput tulevat myyntiin maaliskuussa
Peruslippu 20,5 €
Eläkeläiset 18,5 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Konsertti järjestetään KINO-salissa!

Konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja, jotta salissa säilyvät turvavälit. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.