Viikon Flame Jazz -artisti ehdolla Teosto-palkinnon saajaksi

13.2.2013 Uutiset

Flame Jazz jatkuu perjantaina 15.2.2013 klo 21 jazzklubi Monkissa, kun vuoden 2012 kiinnostavin tulokasyhtye Lightboxer saapuu Turkuun. Useat kriitikot ovat nostaneet yhtyeen debyyttilevyn vuoden parhaiden joukkoon, ja tällä viikolla albumi nostettiin ehdolle arvostetun Teosto-palkinnon saajaksi.

Kotimaisen rytmimusiikin suurmiesten Emma-palkitun saksofonisti Markus Holkon ja kitaristi Aki Haaralan yhteistyön hedelmä Lightboxer näki päivänvalon levyn muodossa kesäkuussa 2012.

Lightboxer on tuore instrumentaaliyhtye, joka surffaa afron harjalla apunaan improvisoinnin jalo taito. Yhtye luo vahvoja tunnelmia kitaran, saksofonien ja Hammondien värittämillä sävyillä ja tiukalla groovella. Kun mukaan lisätään vielä Morricone- ja elokuvamusiikkivaikutteet, niin päästään lähelle sitä mistä on kysymys.

Lightboxerin huumaava svengi istuu takuulla Monkin hämyiseen Flame Jazz -iltaan. Tervetuloa!

Pe 15.2.2013 klo 21 Lightboxer (Monk, Humalistonkatu 3)

Aki Haarala – kitarat
Markus Holkko – saksofonit
Emil Luukkonen – Hammond
Heikki Laine – basso
Mikko Pöyhönen – rummut
Ovet klo 20.30, showtime klo 21.00
Liput 8/6€ (8Raita Record Store)