Aili Ikonen & Tribute to Ella hullaannutti Flame Jazz -yleisön

4.3.2013 Blogi

Turkulaisyleisöä hemmoteltiin lauantaina 2.3 urakalla, kun laulaja Aili Ikonen sekä Tribute to Ella -yhtye tulkitsivat Ella Fitzgeraldin aikanaan tulkitsemia sävelmiä. Konserttikokonaisuuden sovituksineen oli taitavasti rakentanut yhtyeen basisti ja taiteellinen johtaja Mikko Pellinen. Loistavan kokoonpanon kirkkaimpana tähtenä loisti upea Aili Ikonen, jonka suoritus ei jättänyt epäselväksi kuka on tämän hetken kiinnostavin jazzlaulaja Suomessa. Jazzperinteen ja sävelkielen syvällinen ymmärrys, tekninen suvereenius, rohkea improvisaatio, vahvat tekstien tulkinnat sekä miellyttävän itsevarma esiintyminen tekivät kokonaisuudesta vastustamattoman.

Linnateatterin hieno sali oli jälleen täynnä innokkkaita musiikinystäviä. Lumimyrskyn läpi paikalle saapunut yleisö kiitti yhtyettä raikuvin suosionosoituksin sekä ostamalla runsaasti uunituoretta Aili Ikonen & Tribute to Ella -albumia. Debyyttilevy ilmestyy kauppoihin huhtikuussa 2013.

Kuvat: Olli Sulin