Listahitiksi kiivennyt Dalindéo Turkuun

9.4.2013 Uutiset

Menestysyhtye Dalindéon uutuuslevy Kallio nousi julkaisunsa jälkeen Suomen virallisella listalla sijalle 13. Saavutus on suomalaiselle jazzlevylle huikea! Yleisön lisäksi myös kriitikot ovat ylistäneet kilpaa uutta albumia. Yhtye saapuu odotetulle Turun vierailulle Linnateatteriin osana Suomen Jazzliiton järjestämää yhteistuotantokiertuetta.

Dalindèo julkaisi esikoislevynsä vuonna 2007 ja on siitä asti ollut suomalaisen 2000-luvun jazzin kärkitekijä. Valtteri Pöyhösen johtama helsinkiläissekstetti on kerännyt mainetta perinteitä kunnioittavana mutta rajoja rikkovana liveyhtyeenä ja musiikillisena edelläkävijänä. Dalindèon musiikille olennaista ovat tanssittavuus, vahvat melodiat ja elokuvalliset tunnelmat. Yhtyeen kolmas levy Kallio laajentaa yhtyeen soundia jazzista suoraviivaisempaan ja kitaravetoiseen surf-henkisyyteen. Lähtökohtina sävellyksissä soivat salakapakkojen savuisuus, vanhan swing-jazzin nurja puoli sekä 1950-luvun suomalaisen tangon melankolia – unohtamatta Dalindèon tunnusmerkiksi muodostunutta tanssittavuutta.

Flame Jazz jatkaa huippusuosittuja konsertteja tunnelmallisessa Linnateatterin ravintolassa. Luvassa on innovatiivista ja lämminhenkistä suomalaista jazzmusiikkia, joka pistää taatusti tanssijalan vipattamaan Linnateatterin hämyssä. Tervetuloa!

 

La 13.4.2013 klo 21.30 Dalindéo (Linnateatteri, Linnankatu 31)

Valtteri Pöyhönen – kitara ja sävellykset
Jose Mäenpää – trumpetti
Petri Puolitaival – saksofoni, huilu
Pekka Lehti – kontrabasso
Jaska Lukkarinen – rummut
Rasmus Pailos – lyömäsoittimet

OSTA LIPPU