Fredator päättää Linnateatterin suositun Flame Jazz –kevään

15.5.2013 Uutiset

Linnateatterissa on kevään mittaan kuultu upeita jazzartisteja, ja teatteriravintolan konsertit ovat olleet järjestäen yleisömenestyksiä. Jazzyhtye Fredator kruunaa Linnateatterin Flame Jazz -sarjan kevään 2013 osalta.

Ihastusta ja hämmennystä tasatahtiin aiheuttava kokoonpano on kiertänyt viime vuodet ahkerasti klubeja ja festivaaleja Suomessa ja ulkomailla. Taannoisen Rebirth of the Bad -julkaisun myötä Fredator nousi lopullisesti uuden suomijazzin eturiviin. Sävellyksissä on vivahteikkuutta, soitossa terävyyttä ja svengissä luontevuutta.

Fredatorin musiikille ominainen sarjakuvamaisuus ei hämärrä sitä tosiasiaa, että yhtyeen riveistä löytyy nippu kotimaisen jazzin tähtikaartiin lukeutuvia muusikoita. Muiden muassa SUN Trion ja Ricky-Tick Big Bandin riveistä tuttu Jorma Kalevi Louhivuori, palkittu vibrafonisti Panu Savolainen ja Turun lahja jazzbassonsoitolle Teemu Åkerblom esiintyvät edukseen nyt myös liskojazzin saralla. Värikäs saksofonisti Joakim Berghäll täydentää huippukokoonpanon.

Rumpupallin takaa puolestaan löytyy Suomen takarivin rumpaleihin kuuluva yhtyeen primus motor Fredator. Armottomasti svengaava lisko piiskaa kolmemetrisellä hännällään yhtyeeseen päätä huimaavan energian. Sävellyksistä vastaava Fredator on karismaattinen ja määrätietoinen yhtyejohtaja, jonka väkevä ilmaisu johdattaa liskokvintettiä alati uusiin musiikillisiin seikkailuihin.

Linnateatterin Flame Jazz –illassa on luvassa vaarallista vauhtijazzia pilke suomuisessa silmäkulmassa.

 

La 18.5.2013 klo 21.30 Fredator (Linnateatteri, Linnankatu 31)

Fredator – rummut

Joakim Berghäll – saksofoni

Jorma Kalevi Louhivuori – trumpetti

Panu Savolainen – vibrafoni

Teemu Åkerblom – kontrabasso

 

Liput: 19/16€ (Ennakko: www.lippupalvelu.fi)

 

Rebirth of the Bad –albumista todettua:

“Parhaimmillaan bändi on loistokas, yhtä aikaa kekseliäs, energinen ja soinniltaan ilmava.”
Keskisuomalainen

***** -MTV3.fi

 

www.fredator.fi