Flame Jazz neljän konsertin voimin Turun Musiikkijuhlilla

12.6.2013 Uutiset

Turun Musiikkijuhlat ja Flame Jazz järjestävät yhdessä neljän jazzkonsertin kokonaisuuden Linnateatterissa 14.-17.8.2013. Teatteriravintolassa kuullaan huippujazzia keskiviikosta lauantaihin Suomen ykkösartistien esittämänä.

14.8 klo 21 Jukka Perko Streamline Jazztet

Konsertit aloittaa suomijazzin pitkäaikainen edelläkävijä Jukka Perko tuoreen Streamline Jazztet -yhtyeensä kanssa. Intensiivisesti svengaava kokoonpano tulkitsee kotimaisia ikivihreitä ja kansainvälisiä iskusävelmiä tuoreesti bebop-hengessä.

15.8 klo 20 Piano Trio Music

Torstaina Linnateatteriin tuodaan flyygeli, ja vuorossa on pianotriomusiikille omistettu ilta. Illan aloittaa Flame Jazzin kippari pianisti Jussi Fredriksson oman trionsa kanssa. Yhtye esittää Fredrikssonin tuoreimpia sävellyksiä, ja trioa täydentää tässä konsertissa soittimiensa huiput basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio.

Toisena illan esiintyjänä lavalle nousee yksi Euroopan parhaista jazzpianisteista Aki Rissanen. Amorandom -animaatioteoksen myötä pinnalle noussut uusi Aki Rissanen Trio on tämän hetken kiinnostavimpia yhtyeitä. Rumpali Teppo Mäkysen ja basisti Antti Lötjösen intensiivinen työskentely on vakuuttanut viime vuosina mm. Timo Lassy Bandin ja Five Corners Quintetin taustalla. Rissasen taidokas ja näkemyksellinen pianismi kaivaa näistä luovista taitureista esiin taas uusia puolia.

16.8 klo 21 Herd & Aili Ikonen: ”Jazzbasilli”

Perjantai-iltana päästään perinteisen iskelmämusiikin tunnelmiin, kun Turkuun saapuu ihastuttava laulaja Aili Ikonen kansainvälisesti menestyneen Herd-trion solistina teemanaan ”Jazzbasilli”. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten Pojat, Valoa Ikkunassa ja Suklaasydän. Mitä näistä klassikoista saavatkaan irti maamme eturivin jazzarit?

                                                                             17.8 klo 22 Koko Jazz Orchestra

Flame Jazz @ TMJ -konserttisarjan päättää maineikas huippuyhtye Koko Jazz Orchestra. Basisti Timo Hirvonen perusti vuonna 2010 Helsinkiin Koko Jazz Clubin, jota monet pitävät Helsingin ainoana oikeana jazzklubina. Esiintyjävieraina on kuultu kotimaisten huippujen lisäksi jazzin suurnimiä, joista mainittakoon Miles Davisin yhtyeessä soittanut David Liebman , trumpetisti Randy Brecker tai vaikkapa Rolling Stonesista tutut Tim Ries ja Bernard Fowler. 

Koko Jazz Clubin toiminnan vakiinnuttua rumpali Jussi Lehtonen, pianisti Jussi Fredriksson ja klubin isäntä Hirvonen päättivät perustaa ”talon orkesterin” nimeltään Koko Jazz Orchestra. Vastaavaa toimintaa on ollut aikaisemmin muun muassa New Yorkissa maineikkaalla Village Vanguard –klubilla, jonka oma orkesteri Vanguard Jazz Orchestra on esiintynyt klubilla viikottain jo vuodesta 1966.

Koko Jazz Orchestra esittää Turun Musiikkijuhlien ”karonkkakonsertissa” yhtyeen perustajajäsentensä säveltämää sähköistä tuotantoa sovitettuna neljälle puhaltimelle ja rytmisektiolle. Orkesterin riveistä löytyy roppakaupalla tunnetta ja virtuositeettia, joten festivaalin päätösillasta ei tule puuttumaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Luvassa on neljä päivää jazzillista ilotulitusta. Lämpimästi tervetuloa konsertteihin!