Jukka Eskola tuo Linnateatteriin skandinaavista bossa novaa

9.9.2013 Uutiset

Kuvaaja: Miikka Pirinen

Flame Jazz aloittaa Linnateatterin syksyn konsertit brasilialaisissa tunnelmissa, kun trumpetisti Jukka Eskola saapuu Turkuun uuden huippuyhtyeensä kera.

Ensimmäisen albuminsa syyskuussa Euroopassa julkaiseva Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää solistin uusia omia sävellyksiä, joita mukana tekemässä on ollut trumpetistin ohella maamme ykkösrumpalina tunnettu Teppo Mäkynen. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa.

Jukka Eskola (s 1978) on aiemmin tullut tutuksi jazz-yleisölle mm. Jukka Eskola Quintetin johtohahmona sekä The Five Corners Quintetin ja Jimi Tenorin yhtyeen jäsenenä. Eskolaa voidaan pitää yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista ja arvostetuimmista suomalaismuusikoista. Eskolan soololevyt Jukka Eskola (2005), Japanissa julkaistu Hub Up (2006) ja Walkover (2009) ovat nostaneet miehen kotimaisen jazzin eturiviin karismaattisena artistina, ja viime vuosina mies on ilahduttanut laatujazzin ystäviä kehuttujen erityisprojektiensa merkeissä. Yhdessä säveltäjä Jussi Lampelan kanssa syntyi vuoden 2010 albumi Lampela X Eskola ja nyt vuorossa on trumpetistin pelinavaus bossa novan saralla.

Upean uran klassisen musiikin kentällä tehnyt Proton String Quartet kohtaa Suomen jazzmaailman kirkkaimpia tähtiä brasilialaistunnelmissa. Linnateatterin hienot puitteet jazzillallisineen täydentävät ainutlaatuisen elämyksen!

 

Pe 13.9 klo 22 Jukka Eskola Orquesta Bossa (Linnateatteri, Linnankatu 31)

Jukka Eskola – trumpetti
Petri Puolitaival – saksofoni ja huilu


Teppo Mäkynen – rummut
Ville Herrala – basso
Peter Engberg – kitara

Ilkka Lehtonen – viulu

Teppo Ali-Mattila – viulu

Maarit Holkko – viola
Veli-Matti Iljin – sello

Liput 19/16€ (Lippupalvelu)