Maratone Quintet tuo Monkiin tuoretta suomijazzia

25.11.2013 Uutiset

Maratone QuintetNuoren sukupolven jazzyhtye Maratone Quintet edustaa tämän hetken pohjoismaista jazzsoundia parhaimmillaan. Kansainvälisen Prophone–levymerkin kautta ilmestynyt tuore albumi Finding The Way on jatkoa yhtyeen vuonna 2008 ilmestyneelle Setting Out –levylle.

Maratone Quintetin muodostavat trumpetisti Martti Vesala, kitaristi Markus Tiiro, pianisti Petri Rahikkala, basisti Mikko Pellinen sekä rumpali Juho Peltoniemi, kaikki 1980-luvun alun ikäluokkaa. Yhtyeen sointi ja soittajien yksilöllinen solistinen ilmaisuvoima on kehittynyt aktiivisen keikkailun tuloksena ja lavalla kvintetti saa uusia tehoja irti levynsä svengipaloista.

Maratone Quintet on esiintynyt kotimaisten festivaalien lisäksi muun muassa Norjan Lillehammerissa järjestetyllä Dølajazz -festivaalilla. Vuonna 2010 yhtye edusti Suomea kansainvälisen Getxo International Jazz Competition -jazzyhtyekilpailun finaalissa.

Finding the Way -albumista sanottua:

”Maratone Quintetin kakkonen soi hienosti: se on soittajien ja biisien tiukka ja hedelmällinen liitto.” – Hämeen Sanomat

”Tutuista elementeistä syntyy modernia voimajazzia.” – Turun Sanomat

Tervetuloa konserttiin!

 

Pe 29.11 klo 21: Maratone Quintet (Jazzklubi Monk)

Martti Vesala – trumpetti
Markus Tiiro – kitara
Petri Rahikkala – piano
Mikko Pellinen – basso
Juho Peltoniemi – rummut

www.maratonequintet.com

Liput 8/6€ (8Raita Record Shop)

Ovet klo 20.30