Tuorein Emma-palkittu Kalle Kalima & K-18 Monkissa

3.12.2013 Uutiset

Kalle Kalima

Berliinissä asuva suomalaiskitaristi Kalle Kalima voitti tuoreimman jazzmusiikin Emma-palkinnon albuminsa Out to Lynch myötä. Palkittua Kalle Kalima & K-18 –yhtyettä kuullaan Flame Jazz –sarjassa lauantaina 7.12 klo 21  jazzklubi Monkissa.

Kalle Kalima tunnetaan persoonallisena jazzkitaristina, joka on luonut uraansa määrätietoisesti eurooppalaisella jazzkentällä. Kalima on hakenut inspiraatiota taiteeseensa elokuvista, ja hänen tuorein albuminsa Out to Lynch on vaikuttunut erityisesti David Lynchin elokuvien vahvoista tunnelmista. Kalle Kalima & K-18 ei yritä sovittaa Lynchin elokuvien musiikkia uudelleen, vaan yhtye luo omaa ilmaisuaan jazzmusiikin keinoin vaikuttuen myös modernista taidemusiikista ja avantgarde rockista.

Jazzklubi Monkin Flame Jazz –konsertissa esiintyy suomalaisen musiikkikentän ehdottomia huippuja. Saksofonisti Mikko Innanen on Skandinavian vahvimpia jazzääniä. Vapaan jazzin alueella toimiva kontrabasisti Teppo Hauta-Aho sekä harmonikkavirtuoosi Veli Kujala tuovat persoonallisen sävyn maestro Kaliman tuoreimpaan taideteokseen.

La 7.12 klo 21 Kalle Kalima & K-18 (Jazzklubi Monk, Humalistonkatu 3) 

Kalle Kalima – kitara
Mikko Innanen – saksofonit

Teppo Hauta-Aho – basso
Veli Kujala – harmonikka

Liput 8/6€ (8Raita Record Shop)

Ovet klo 20.30

Helsingin Sanomien artikkeli Kalle Kalimasta