Emma Salokoski Trio perjantaina Linnateatterissa

25.3.2014 Uutiset

EmmaLinnateatterin kevätkauden ainoaan Flame Jazz -konserttiin saapuu valovoimainen laulaja Emma Salokoski tuoreen yhtyeensä kanssa. Emma Salokoski Trio yhdistää Jarmo Saaren taianomaisen äänimaiseman, Niko Kumpuvaaran taiturillisen haitarinsoiton ja Emma Salokosken laulut.

Emma Salokoski on runsaan kymmenvuotisen uransa aikana levyttänyt useiden eri kokoonpanojen kanssa, ja esittänyt lauluja suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja portugaliksi. Tyylien kirjo on vaihdellut, mutta punaisena lankana on aina ollut laulujen tarinat ja koskettavuus.

Kun Emma alkoi esittää sekalaista kokoelmaansa Jarmo Saaren kanssa, löytyi lauluihin uusi yhdistävä linja. Saaren lähestymistapa musiikkiin on ainutlaatuinen. Siinä yhdistyvät elokuvallinen kerronta ja innovatiivinen äänimaisemien käyttö. Laulujen tulkinnat muuttuvat päivittäin, sillä Saari ei koskaan hylkää improvisaatiota ja luovaa musiikillista kommunikointia hetkessä.

Niko Kumpuvaara liittyi joukkoon niin sanotusti “by accident”. Jarmolta murtui käsi ennen sovittua esitystä, ja Kumpuvaara kutsuttiin apuun. Jarmon joutuessa tyytymään yhden käden kellopelinsoittoon, Niko otti harmonisen vastuun. Hänen raivokas, energinen mutta herkkä soittonsa teki Emmaan vaikutuksen, ja siitä lähtien kumppanukset ovat esiintyneet triona.

Maaliskuisessa Flame Jazz -illassa yleisöllä on mahdollisuus kokea upea Emma Salokoski Trio Teatteriravintolan intiimissä tunnelmassa.

Pe 28.3 klo 22 Emma Salokoski Trio (Linnateatteri, Linnankatu 31)

Emma Salokoski – laulu
Jarmo Saari – kitara
Niko Kumpuvaara – harmonikka

Liput 19/16€ (Lippupalvelu)

Konsertti on loppuun varattu. Peruutuspaikkoja voi kysellä suoraan Linnateatterista.