NYConnection julkaisi Flame Jazzissa kakkosalbuminsa

3.5.2014 Blogi

Kansainvälinen NYConnection julkaisi perjantaina 2.5 Turun Seudun Musiikkiopiston konserttisalissa toisen albuminsa Urban Griot. Liki täysi salillinen musiikinystäviä oli saapunut seuraamaan yhtyeen Suomen kiertueen avauskonserttia. Pianisti Roy Assaf ja rumpali Jaska Lukkarinen ovat koonneet loistavan kokoonpanon toteuttamaan musiikillisia visioitaan. Kakkosalbumillaan kvartetti tuntuu löytäneen vahvan oman tyylinsä, jossa yhdistyy luonnollisella tavalla jazzmusiikin perinteet sekä soittajien juuret. Kulttuurit sekoittuvat kiinnostavalla tavalla esimerkiksi israelilaispianistin säveltämissä perisuomalaiseen tyyliin nimetyissä kappaleissa Löyly ja Sisu. Hienojen sävellysten lisäksi Assaf on loistava pianisti.  NYConnection käyttää ilmaisussaan tuoreella tavalla perinteistä jazzrytmiikkaa, romanttissävyistä melodiikkaa ja rohkeaa improvisaatiota. Turun Seudun Musiikkiopiston loistavassa akustiikassa ei äänentoistoa tarvittu, ja yhtye olikin elementissään täysin akustisessa ympäristössä.

Kuvat: Olli Sulin

ny-connection-kooste