Saksofonisti Dave Liebman Turkuun jazzyhteistyön voimin

19.5.2014 Uutiset

AECBC40A180A470F 8DB4BBE62718020BFlame Jazz ja Turku Jazz yhteistyössä vastaavat vuoden 2014 turkulaisesta jazztapauksesta. Turku Jazz In Flames –tapahtuma tuo Turkuun elävän jazzlegendan saksofonisti Dave Liebmanin yhdessä suomalaisen huippuyhtyeen kanssa. Liebmanin pitkä ja maineikas ura jazzmuusikkona on muokannut taiteilijasta yhden nykymusiikin vahvimmista äänistä. Yhteistyö jazzhistorian suurimpien artistien kuten Miles Davis, Chick Corea sekä Elvin Jones kanssa nosti hänet 1970-luvulla suuren yleisön tietoisuuteen. Liebman on esiintynyt sadoilla levytyksillä, ja monipuolista taiteilijaa on kuultu lukuisissa pienyhtyeissä, soolosaksofonistina sekä myös sinfoniaorkesterien solistina. Saksofonistisuuruus Dave Liebman kiertää ja konsertoi edelleen ahkerasti 67-vuotiaan kunnioitettavassa iässä.

Dave Liebmanin yhteistyö uuden polven suomalaismuusikoiden kanssa luo konserttiin erityisen väreen. Yhtyeen johtohahmot pianisti Aki Rissanen ja rumpali Jussi Lehtonen ovat eurooppalaisen jazzkentän kiinnostavimpina niminä. Loistavana solistina tunnettu basisti Jori Huhtala on omalla panoksellaan nostanut bassonsoiton standardeja Suomessa. Pianisti Rissasen tuore kolmen levyn sopimus saksalaisen Ozella Music -levymerkin kanssa avaa suomalaisartisteille uusia portteja kansainväliseen menestykseen.

Alkuvuodesta 2014 debyyttialbumin You´ll Hear From Me julkaissut turkulaislähtöinen Aura Flow aloittaa tapahtuman svengaavalla setillään. Saksofonisti Max Zengerin ja pianisti Henri Mäntylän sävellyksiä esittävä energinen yhtye on vetänyt saleja täyteen ulospäin suuntautuneella esiintymisellään. Aura Flow -yhtyeen rumpalin pallilla istuu myös festivaalin päätösjameja isännöivä Flame Jazzin puheenjohtaja Jussi Fredriksson.

17.8.2014 Turku Jazz In Flames 2014 @ Ravintola Koulu

Klo 16.00 Aura Flow

Max Zenger – saksofoni
Henri Mäntylä – piano
Henri Marjamäki – kitara
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut 

Klo 17.30 Aki Rissanen // Jussi Lehtonen Quartet with DAVE LIEBMAN (USA)

Dave Liebman (USA) – saksofoni
Aki Rissanen – piano
Jori Huhtala – basso
Jussi Lehtonen – rummut

Liput 25/20€ (Lippupalvelu)