Baltic Sea Jazz Orchestra debytoi Turussa

22.5.2014 Uutiset

Konstantin Jemeljanovs

Turku Baltic Sea Days 2014 –tapahtuman tiimoilta syntynyt Baltic Sea Jazz Orchestra esiintyy Turussa kolmessa konsertissa 1.-3.6. Itämeren alueen huippumuusikoista koostuva kansainvälinen orkesteri soittaa kaksi konserttia Forum Marinumissa, jonka lisäksi ryhmä esiintyy Aurajoessa risteilevällä Jakke Jokilautalla. Turku 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunki –vuoden jazzohjelmasta alkunsa saanut turkulaistoimija Flame Jazz on koonnut orkesterin, jossa on jäseniä kolmesta Euroopan kulttuuripääkaupungista: Turusta sekä vuoden 2014 kulttuuripääkaupungeista Uumajasta ja Riikasta.

Baltic Sea Jazz Orchestran musiikki on energistä jazzmusiikkia sovitettuna kolmelle puhaltimelle sekä nelihenkiselle rytmisektiolle. Turku Baltic Sea Days 2014 –tapahtuman yhteydessä kuullaan erityisesti Itämeri-teemaan tehtyjä sävellyksiä ja sovituksia, joista vastaavat orkesterin riveissä esiintyvät turkulaiset jazzmuusikot Severi Pyysalo sekä Jussi Fredriksson. Musiikissa yhdistyvät isot big band –elementit luovalla tavalla pienyhtyeen notkean improvisatoriseen ilmaisuun.

Pyysalon ja Fredrikssonin lisäksi Baltic Sea Jazz Orchestran riveissä soittaa turkulaisbasisti Teemu Åkerblom, kitaristi Peter Holmqvist ja saksofonisti Andreas Gidlund Uumajasta sekä saksofonisti Dāvis Jurka ja trumpetisti Konstantin Jemeljanovs Riikasta. Tuore Baltic Sea Jazz Orchestra on loistava esimerkki Itämeren alueen hedelmällisestä kulttuuriyhteistyöstä korkeatasoisen jazzmusiikin keinoin.

Su 1.6 klo 17 Forum Marinum (Linnankatu 72)
Ma 2.6 klo 19.30 Jakke Jokilautta (Aurajoki)
Ti 3.6 klo 19.15 Suomen Joutsen (Linnankatu 72)

Konsertteihin on vapaa pääsy.

Baltic Sea Jazz Orchestra

Konstantin Jemeljanovs – trumpetti
Dāvis Jurka – saksofoni
Andreas Gidlund – saksofoni
Peter Holmqvist – kitara
Severi Pyysalo – vibrafoni
Teemu Åkerblom – basso
Jussi Fredriksson – rummut