Itämeren alueen jazzyhteistyötä

8.6.2014 Blogi

Turun Itämeri-päivien yhteydessä perustettu Baltic Sea Jazz Orchestra esiintyi Turussa 1.-3.6 kolmessa konsertissa. Forum Marinumilla, Jakke Jokilautalla sekä Suomen Joutsenella konsertoinut kansainvälinen orkesteri tarjosi turkulaisille ja kansainvälisille vieraille uutta suomalaista jazzmusiikkia räätälöitynä Itämeri-teemaan. Konserteissa esiintyneet jazzmuusikot Severi Pyysalo ja Jussi Fredriksson sävelsivät tunnin musiikkia tapahtumaa varten. Kontrabasisti Teemu Åkerblom täydensi orkesterin turkulaisen komppisektion. Flame Jazz kutsui neljä soittajaa vuoden 2014 Euroopan kulttuuripääkaupungeistä Riikasta sekä Uumajasta. Orkesteriin liittyi Latviasta trumpetisti Konstantin Jemeljanovs ja alttosaksofonisti Davis Jurka sekä Ruotsista kitaristi Peter Holmqvist ja tenorisaksofonisti Andreas Gidlund. Ryhmä hioutui nopeasti yhteen ja yhteissoitto oli mutkatonta ja luontevaa. Flame Jazz kiittää turkulaismuusikoita, loistavia vieraita sekä Turun Kaupunkia hienoista Itämeri-päivistä!

Kuva: Olli Sulin

bsjo