Kolmen huippurumpalin kohtaaminen perjantaina Flame Jazzissa

4.11.2014 Uutiset

Kuva: Heikki Tuuli

Kuva: Heikki Tuuli

Perjantaina 7.11. kuullaan Flame Jazzin vieraana kahta huippuesiintyjää osana Suomen Jazzliiton kiertuetta. Ruotsissa nykyään asuva pianisti Joona Toivanen aloittaa illan sooloesiintymisellä, jonka perään kolmen suomalaisen huippurumpalin kokoonpano Kallio Slaaki tarjoilee vaikuttavia rytmikudoksia.

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti Joona Toivanen luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja uudella “Polarities”-albumillaan. Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen. Joona Toivanen (s. 1981) on jyväskyläläislähtöinen jazzpianisti, joka asuu nykyään Göteborgissa Ruotsissa. Toivasen muihin kokoonpanoihin lukeutuvat mm. arvostetuille levymerkeille Blue Notelle ja CAMJazzille levyttänyt Joona Toivanen Trio.

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Mika Kallion, Mikko Hassisen sekä Anssi Nykäsen muodostama kolmikko on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikenttään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Vuonna 2008 ensimmäisen keikkansa nykyisellä kokoonpanolla heittänyt bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen, mikä näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteissoittona. Viime viikonlopun Tampere Jazz Happeningissa vakuuttanut Kallio Slaaki julkaisi debyyttilevynsä “Polymania For Percussion” syyskuussa 2013.

Pe 7.11. klo 21 Joona Toivanen Solo & Kallio Slaaki (Åbo Svenska Teater / Café Tiljan)

Joona Toivanen – piano, preparoitu piano

+

Mika Kallio – rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet

Anssi Nykänen – rummut, lyömäsoittimet

Mikko Hassinen – rummut, gongit, lyömäsoittimet 

Liput 15/10€ (Lippupalvelu)

Ovet klo 20

www.joonatoivanen.com

www.mikakallio.net/kallioslaaki