Avoimuus ja traditio Turun jazzelämän laadun takeena

29.12.2014 Uutiset

FlameLogo2015Flame Jazzin viides toimintavuosi käynnistyy odottavissa ja luottavaisissa tunnelmissa. Ympärivuotinen ammattimainen jazzkonserttien järjestäminen alkaa vähitellen saada yhteiskunnassa jalansijaa tärkeänä kulttuuritoimintana. Tästä osoituksena Flame Jazz palkittiin syksyllä 2014 Yleisradion Jazz-Yrjö –tunnustuksella. Lisäksi Flame Jazzin puheenjohtajalle annetun Muusikkojen liiton vuoden 2014 tunnustuspalkinnon myöntöperusteissa painotettiin vahvasti myös Flame Jazzin ansioita. Yhteiskunnallinen arvostus antaa uskoa tulevaisuuteen, jota Flame Jazz luo omalta osaltaan avoimesti ja traditioita kunnioittaen.

Flame Jazzin ovet ovat auki kansainväliselle jazzkentälle myös keväällä 2015. Turkulaisena ja suomalaisena toimijana ensisijainen tavoitteemme on jazzmusiikin ja muusikoiden hyvinvointi kotiympäristössämme. Mikään taidemuoto ei ole kuitenkaan koskaan kehittynyt huippuunsa sulkeutuneessa yhteiskunnassa, vaikka taiteen nationalistista luonnetta jotkut nyky-yhteiskunnan tahot pyrkivät alleviivaamaan. Sibeliuskin kärsi kansallisen ikonin maineesta. Hän halusi tulla ennemmin muistetuksi sinfonian uudistajana. Suuren suomalaisen sinfonikon suuret teot olisivat jääneet saavuttamatta ilman avointa ja aktiivista kanssakäymistä kansainvälisen taidemaailman kanssa. Flame Jazz tuo keväällä 2015 Turkuun artistivieraita Ruotsista, Italiasta, Romaniasta ja Tanskasta.

Avoin ja rohkea suhtautuminen uuteen on välttämätöntä kehittymisen kannalta. Flame Jazz astuu ennakkoluulottomasti tuntemattomaan, mutta juuret pidetään tiukasti maassa. Tradition arvostus ja ylläpito tulevat jatkossakin pysymään konserttisarjan keskeisinä arvoina. Musiikki kulkee polvelta toiselle, mestarilta kisällille, ja ilman juuria ei ole mitään. Flame Jazz toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Turkuun 80-vuotiaan saksofonistilegendan Juhani Aaltosen sekä 40-vuotisjuhlavuotta viettävän UMO Jazz Orchestran.

Kevään 2015 Flame Jazz -ohjelma tarjoaa yleisölle jälleen monipuolisia ja laadukkaita elämyksiä: visualisoitua jazzia, Piazzollaa, levynjulkaisukonsertteja, nuoria lahjakkuuksia sekä kokemuksen tuomaa vahvaa ilmaisua. Ja tietenkin tammikuun lopulla lähdemme taas risteilemään tähtiartistien mukana huippusuositulle Flame Jazz Cruiselle.

Jazzmetro on rakennettu. Itse aion kulkea jokaista linjaa ja piipahtaa kaikilla pysäkeillä. Tervetuloa mukaan!

Jussi Fredriksson
Flame Jazz ry:n puheenjohtaja

Flame Jazz -ohjelma kevät 2015

 

Logo2015Kartta_2.0