Flame Jazz 2015 käyntiin täpötäydessä jazzklubi Monkissa

12.1.2015 Blogi

Flame Jazzin viides toimintavuosi käynnistyi perjantaina 9.1. mitä parhaalla tavalla. Jazzklubi Monkiin saapui hiljattain uuden albumin julkaissut suomalais-ruotsalainen yhtye Hans Olding / Jaska Lukkarinen Quartet. Tapaus ei jäänyt turkulaiselta jazzyleisöltä huomaamatta, kun Monkin lehterit täyttyivät viimeistä paikkaa myöten ja ylikin. Yhtyeenjohtajien lisäksi lavalla kuultiin mahtavaa saksofonisti Karl-Martin Almqvista sekä kontrabasisti Mattias Weliniä. Almqvistin jättimäinen soundi ja ilmaisu oli vastustamatonta kuultavaa. Rumpali Lukkarinen ja Welin tuntuivat löytäneen saumattoman svengin, jonka päällä loistavien solistien kelpasi tallustella. Hienon illan kruunasi tyylikäs DJ Åkerblom, jonka levylaukusta löytyi jazzhelmiä täydentämään mainion illan tunnelmaa.

Kuvat: Olli Sulin

flame-kooste-olding,lukkarinen