Visualisoitua huippujazzia Åbo Svenska Teaterilla

12.1.2015 Uutiset

Aki-Rissane-Trio-photo-by-Teemu-Kuusimurto pieniÅbo Svenska Teaterin vuoden 2015 ensimmäisessä Flame Jazz -konsertissa koetaan poikkeuksellinen jazztrion ja videotaiteilijan kohtaaminen. Pianisti Aki Rissanen, basisti Antti Lötjösen ja rumpali Teppo Mäkysen muodostama nimekäs trio esiintyy audiovisuaalisen Amorandom-konseptinsa puitteissa visualisti Petri Ruikan kera.

Amorandom on vuonna 2012 valmistunut lyhytelokuva, jonka ovat ohjanneet Tuula Leinonen ja Antti Peränne. Elokuva jäi suomalaisen animaation edelläkävijöihin kuuluneen Peränteen viimeiseksi. Amorandom kertoo tarinan kahden ihmisen kohtaamisesta, peilaten elämän arvaamattomuutta ja kohtalon mahdollisuutta.

Reilun kahdeksan minuutin mittainen Amorandom esitetään ennen Aki Rissanen Trion konserttia. Animaatioesityksen jälkeen jazztrio ja videotaiteilija purkavat elokuvan pieniksi palikoiksi ja rakentavat niistä toisen, vaihtoehtoisen maailman. Näin elokuvaelma alkaa elämään omaa elämäänsä vuorovaikutuksessa yhtyeen ja konserttiyleisön kanssa.

Pe 16.1.2015 klo 21 Aki Rissanen Trio: Amorandom (Åbo Svenska Teater / Café Tiljan)

Aki Rissanen – piano

Antti Lötjönen – basso
Teppo Mäkynen – rummut


Petri Ruikka – visualisointi 

Liput 15/10€ (Lippupalvelu)
Ovet klo 20.00