Riitta Paakki Trio tulkitsee Wayne Shorterin sävellyksiä

19.10.2015 Uutiset

RiittaPaakkiTrio1871mRiitta Paakki Trio esiintyy ensimmäistä kertaa Flame Jazzissa perjantaina 23.10. Café Tiljanissa järjestettävässä konsertissa. Pianisti Riitta Paakki, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Jaska Lukkarinen julkaisivat keväällä 2015 trion ensimmäisen albumin Characters. Albumi koostuu legendaarisen yhdysvaltalaisen saksofonisti ja säveltäjä Wayne Shorterin 1960-luvun sävellyksistä, jotka Paakki on sovittanut uusiksi pianotriolleen. Musiikillinen konsepti on osa Paakin taiteellista tohtorintutkintoa, jota hän viimeistelee paraikaa Sibelius-Akatemialla.

Riitta Paakki Trio punoo tunnetuista teoksista itsensä näköisiä sovituksia, joissa suomalainen melankolia ja trion voimakas tulkinta yhdistyvät Shorterin kantaviin melodioihin, svengaavaan rytmiin sekä herkkään tunnelmaan. Albumin nimi Characters viittaakin trion muusikoiden erilaisiin luonteisiin ja soittosävyihin, jotka kohtaavat ja sekoittuvat levyllä.

Suomen johtavista jazzmuusikoista koostuva trio konsertoi Turussa osana Suomen Jazzliiton kiertuetta. Luvassa modernia ja svengaavaa jazzpianoilmaisua 1960-luvun klassikkosävyillä väritettynä.

Pe 23.10. klo 22 Riitta Paakki Trio @ Café Tiljan (Eerikinkatu 11)

Riitta Paakki – piano
Antti Lötjönen – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Liput 15/10€ (Lippupalvelu, ovelta käteisellä)

Ovet klo 21, sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun puolelta.