Sibeliuksen ja aikalaisten musiikkia jazzsovituksina

2.11.2015 Uutiset

B&W 04Suomijazzin huipuista koostuva Unio Ensemble konsertoi perjantaina Åbo Svenska Teaterin tunnelmallisessa Café Tiljanissa. Kokoonpanon ohjelmisto rakentuu jazzyhtyeelle poikkeuksellisesti klassisen taidemusiikin helmistä. Basisti Mikko Pellisen yhtyeelle sovittama ohjelmisto koostuu Jean Sibeliuksen 150 -juhlavuoden kunniaksi Sibeliuksen ja aikalaisten kuten Leevi Madetojan musiikista. Kantavana ideana sovituksissa on ollut jazzmusiikille keskeisten tyyliseikkojen säilyttäminen, kuten esimerkiksi tyypillisten rytmisten piirteiden ja improvisointijaksojen hyödyntäminen. Yhtye tulkitsee materiaalia samalla tavoin kuin jazzoriginaalejakin, verevällä ja svengaavalla otteella. Unio Ensemble tuo säveltäjämestareiden upeisiin teoksiin uuden raikkaan näkökulman.

Pe 6.11. klo 22 Unio Ensemble – Jean Sibeliuksen ja aikalaisten musiikkia @ Café Tiljan (Eerikinkatu 13)

Manuel Dunkel – saksofoni
Jere Haakana – kitara
Artturi Rönkä – piano
Mikko Pellinen – basso
Ville Pynssi – rummut

Liput 15/10 € (Lippupalvelu, ovelta käteisellä)

Ovet klo 21, sisäänkäynti Café Tiljaniin Eerikinkadun puolelta.