O. Saastamoisen kvartetti Kuva Sofia Mänttäri

Flame Jazz Talent Night esittelee suomijazzin nousevia tähtiä

10.10.2016 Uutiset

Flame Jazz tuo perjantaina 14.10. Turkuun kaksi tuoreinta Young Nordic Jazz Comets Suomen osakilpailun voittajayhtyettä. Jazzklubi Monkin lavalle nousee nuoria ennakkoluulottomia jazzartisteja, jotka katsovat rohkeasti jazzmusiikin tulevaisuuteen.

Vuonna 2015 voittajaksi nousi avantgardea ja elokuvallisia tunnelmia yhdistävä Katu Kaiku. Trion hieno debyyttilevy TOKYO / KUOPIO ilmestyi keväällä 2016. Yhtyeen saksofonisti Adele Sauros tunnetaan ilmaisuvoimaisena solistina, joka johtaa aktiivisesti yhtyeitä myös omalla nimellään.

Kuluvan vuoden nuori jazzkomeetta on O. Saastamoisen kvartetti, joka ammentaa vaikutteita sekä jazzin että kansanmusiikin kentiltä. YNJC-kilpailussa myös yleisöpalkinnon napannut yhtye väläyttää palan suomijazzin valoisaa tulevaisuutta.

Flame Jazz Talent Night: Katu Kaiku + O. Saastamoisen kvartetti
Pe 14.10. klo 21.00
Jazzklubi Monk
Liput: 15/10€ (Tiketti, 8Raita, Ticted)

O. Saastamoisen kvartetti

Jarno Tikka – saksofoni
Toomas Keski-Säntti – piano
Mikael Saastamoinen – basso
Okko Saastamoinen – rummut

Katu Kaiku

Adele Sauros – saksofoni
Mikael Saastamoinen – basso
Erik Fräki – rummut