Kuva: Juho Luukkainen

Sointi Jazz Orchestra valloittaa Café Tiljanin perjantaina!

3.4.2017 Uutiset

Flame Jazz -konsertissa päästään intiimin jazzklubin tunnelmiin, kun 18-henkinen big band nousee Café Tiljanin lavalle. Ensimmäistä kertaa Turussa esiintyvä Sointi Jazz Orchestra täyttää salin upeilla elokuvallisilla sävyillä.

Helsingissä vuonna 2013 alun perin sävellyskonserttia varten perustettu Sointi Jazz Orchestra lähtee tällä viikolla ensimmäiselle Suomen kiertueelleen, mistä kapellimestari ja säveltäjä Rasmus Soini on erittäin innoissaan: ”Bändin toiminta on vuosi vuodelta kehittynyt ja lisääntynyt, ja nyt tämä pitkäjänteinen työskentely alkaa todella tuottaa tuloksia! 18-henkisen kokoonpanon saaminen kiertueelle ei ole mikään helppo juttu – olemmekin todella innoissamme Jazzliiton myöntämästä tuesta, joka mahdollistaa bändin viemisen uusille paikkakunnille konsertoimaan. Tämä on bändille todella iso juttu!”

Yhtye onkin nyt kovassa nosteessa, sillä se sijoittui jaetulle ensimmäiselle sijalle viime marraskuussa järjestetyssä big band –suomenmestaruuskilpailussa. Kiertueella kuullaan toukokuussa 2016 julkaistun Syntymä-debyyttialbumin kappaleita sekä kiertueelle sävellettyjä täysin uusia teoksia. Soini kirjoittaa sävellyksensä orkesterille yksittäisiä soittajia ajatellen, jolloin myös soittajien persoonat ohjaavat sävellyksiä. ”Sointi Jazz Orchestrassa on 17 upeaa solistia, joiden oman äänen haluan myös saada kuuluviin”, Soini kertoo. Monet yhtyeen muusikoista keikkailevatkin aktiivisesti myös omilla yhtyeillään.

Sointi Jazz Orchestra on ottanut paikkansa big band –musiikin uudistajana ja elävöittäjänä. Erityisen yhtyeestä tekee runsas vaihtosoittimien käyttö sekä perinteisestä kokoonpanosta poikkeava instrumenttivalikoima, johon kuuluvat oleellisesti mm. käyrätorvi, tuuba, oboe, huilut ja klarinetit. Laaja instrumenttivalikoima mahdollistaa orkestraalisten äänenvärien käytön, mikä yhdessä taidokkaiden improvisaatioiden kanssa tekee konserteista monipuolisen ja kiinnostavan kokemuksen. Musiikkityylejä yhdistelevä elokuvamainen musiikki on kuin sanaton musiikkitarina.

Kiertueen yhteydessä orkesteri julkaisee myös uuden musiikkivideon debyyttialbumin kappaleesta Pyörä.

Rasmus Soini – musiikin johto, sävellykset

Petteri Hietamäki – saksofonit, huilut
Pekka Seppänen – alttosaksofoni, klarinetti, huilu
Frans Thomsson – saksofonit, klarinetti, huilu
Janne Saarinen – tenorisaksofoni, oboe
Max Zenger – baritonisaksofoni, bassoklarinetti, huilu

Teemu Mattsson – trumpetti, flyygelitorvi
Leo Kylätasku – trumpetti, flyygelitorvi
Ilkka Arola – trumpetti, flyygelitorvi
Jasmin Afaneh – trumpetti, flyygelitorvi, huilut

Pyry Kannisto/Ilkka Hongisto – käyrätorvi
Heikki Tuhkanen – pasuuna
Panu Luukkonen – pasuuna, tuuba
Matti Vuolahti – pasuuna
Kenneth Ojutkangas – tuuba

Aleksis Liukko – piano
Oskari Siirtola – kontrabasso
Siiri Partanen – rummut

Sointi Jazz Orchestra
Pe 7.4.2017 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-Etu 13,50 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.