Kuva: Pia Jalkanen

Laajentunut Bar Ö – kulttuurin vapaan kentän hengenheimolainen

19.9.2017 Blogi

Kun Jaska Lukkarinen Trio esiintyi Flame Jazz -konsertissa maaliskuun lopussa, mainostettiin Bar Ö:n jazzkokemusta ”intiimiksi”. Linnankadun kulttuurikapakka on uudistunut ja laajentunut tuon kevättalvisen illan jälkeen seinän toiselle puolelle entisiin Iki-Pop -levykaupan tiloihin.

Asiakaspaikkojen määrä nousi uudistusten myötä 50:stä 85:een, mutta nyt säännölliseksi Flame Jazz -areenaksi tuleva Bar Ö on edelleen yksi sarjan tiivistunnelmaisimmista konserttipaikoista.

– Tila on monikäyttöisempi, tekniikkaa on päivitetty ja akustiikka parani entisestään. Lopputulokseen voi olla erittäin tyytyväinen myös sen takia, että väkeä on käynyt muutosten jälkeen enemmän, omistaja Tuomas Sara sanoo.

Hän ei halua asettaa Bar Ö:n ohjelmaprofiilille tarkkoja raja-aitoja. Kunhan musiikki on tasokasta, on baarissa ollut ja voi jatkossakin olla kaikkea klassisesta teknoravehin. Myös jazz sopii paikan tunnelmaan ja konseptiin erinomaisesti.

Moni muistaa Tuomas Saran jo Bar Ö:tä edeltävältä ajalta vaihtoehtofestivaalien Ilmiön ja H2Ö:n vastaavana tuottajana. Nykyinen ravintoloitsija sanoo olevansa yhteistyöstä Flame Jazzin kanssa erityisen mielissään, koska tekijöiden filosofiat sopivat niin hyvin yhteen.

Tunnemme toisemme Jussin (Fredriksson) kanssa pitkältä ajalta. Kun olemme viime vuosina keskustelleet asioista työnkin puolesta, niin olemme huomanneet ajattelevamme kulttuurikentän toiminnasta ja sen kehittämisestä Turussa hyvin samansuuntaisesti, Tuomas Sara toteaa.

Teksti: Jaakko Mikkola

Syksyn Flame Jazz -keikat Bar Ö:ssä:
Pe 22.9. klo 19 Alder Ego
Pe 13.10. klo 19 Foreign Friends
Pe 17.11. klo 19 Hobby Horse (US/IT)
Pe 8.12. klo 19 Raoul Björkenheim Triad