Kuva: Antti Kujanpää

Debyyttialbuminsa julkaissut Jori Huhtala 3 perjantaina Logomossa

12.2.2018 Uutiset

Basisti Jori Huhtalan trio on uudenlainen yhtyekonsepti suomalaisella jazzkentällä. Rummuton yhtye rakentaa musiikissaan vahvoja tunnelmia ja äänimaisemia, jotka kutsuvat kuulijaansa heittäytymään mielikuviensa vietäväksi.

Jyväskyläläislähtöinen kontrabasisti-säveltäjä Jori Huhtala (s. 1984) on jo vuosien ajan kuulunut suomalaisten jazzinstrumentalistien kärkikaartiin. Hänen yhteistyökumppaneihinsa ovat viime vuosina lukeutuneet mm. Eero Koivistoisen, Raoul Björkenheimin, Severi Pyysalon ja Jukkis Uotilan kaltaiset suomalaisen jazzin suurnimet. Huhtalan uusin yhtye Jori Huhtala 3 saksofonisti Jussi Kannasteen ja pianisti Aki Rissasen kanssa julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa viime viikolla, ja nyt kolmikko kiertää levynjulkaisukeikoilla saapuen perjantaina myös Turkuun.

Jori Huhtalan tuoreissa sävellyksissä yhdistyvät harkittu vähäeleisyys sekä monitahoisesti polveileva rytmikkyys, jotka antavat pohjan trion jäsenten lennokkaille improvisaatioille. Jori Huhtala 3:n kokoonpano ei ole mikään tyypillisin, mutta Huhtalan basso, Rissasen piano ja Kannasteen saksofoni elävät levyllä ja livenä tasavertaisina, johtoasemaa vaihdellen. Myös suoratoistopalvelu Spotify on huomioinut Huhtalan tuoreen albumijulkaisun nostamalla Undulating-kappaleen mukaan vajaan 170 000 seuraajan State of Jazz -soittolistalle.

Saksofonisti Jussi Kannaste (s.1976) on yksi suomalaisen nykyjazzin kiistattomia kärkipuhaltajia. Hänen sielukasta ja tarinallista soittoaan voi kuulla mm. ensi viikolla Turkuun saapuvan, tuoreimman Emma-voittaja 3TM:n riveissä sekä yhtyeissä Jaska Lukkarinen Trio ja KVR (Kannaste-Viinikainen-Riippa).

Pianisti Aki Rissanen (s.1980) on tällä hetkellä kiinnostavimpia suomalaisia jazzartisteja niin kotimaassamme kuin kansainvälisestikin. Hänen oma trionsa on julkaissut juuri toisen albuminsa ja esiintyy aktiivisesti ympäri maailman. Omien yhtyeidensä lisäksi Rissasen taiturimaista kosketintyöskentelyä on todistettu mm. Verneri Pohjolan, Mikko Hassisen ja Lauri Porran yhtyeissä.

Logomon akustisesti jazziin oivallisesti sopivan Move 1 -salin konsertissa saadaan jälleen nauttia todellisesta huippuillasta ajankohtaisimman musiikin parissa!

”Huhtalan basso on vahvasti läsnä ja lähellä kuulijaa, Rissasen piano osittain vaimennettuine sävelineen käy sen kanssa rytmikästä vuoropuhelua Kannasteen saksofonin tuodessa lyyrisen antinsa keitokseen. Levyn soundit ovat todella mehukkaat – todellista akustisen jazzin ystävän herkkua. Elävän, hengittävän ja rakkaudella käsintehdyn musiikin henkeä.”  – Jazzpossu

 

Jori Huhtala – basso
Aki Rissanen – piano
Jussi Kannaste – saksofoni

 

Jori Huhtala 3
Pe 16.2.2018 klo 19.00 (ovet klo 18)
Logomo, MOVE 1
Köydenpunojankatu 14, Turku

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 17,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 13,5 €
S-Etu 15 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen.