Kuva: David Pahmp

Miriam Aïda tulkitsee David Bowien musiikkia afro-brasilialaisin maustein

2.10.2018 Uutiset

Palkittu ruotsalaislaulaja Miriam Aïda ihastutti lämpimällä olemuksellaan ja tunteikkaalla laulullaan Turku Jazz Festivalilla kesällä 2017. Perjantaina hänen yhtyeensä palaa Turkuun uunituoreen albuminsa julkaisukeikalle Café Tiljanin tunnelmalliseen saliin.

Malmössä asuva Miriam Aïda on yksi Ruotsin suosituimmista jazzlaulajista. Hän on erikoistunut afro-brasilialaiseen ilmaisuun, rytmiikkaan ja portugalinkielisiin teksteihin. Edelliskesän Turku Jazz Festivalillakin kuultu Aïdan vakioyhtye on viehättävä kulttuurien yhteensulautuma täynnä maagisia lyömäsoitinrytmejä. Yhtyeen uusin levy Loving The Alien kunnioittaa David Bowien legendaarista tuotantoa uusin herkullisin sovituksin, joissa kuullaan jazzia, reggaeta ja sambaa sekä afro-brasilialaisia rytmejä.

Kvartetti on versioinut David Bowien musiikkia jo edellisellä albumillaan Starman-kappaleen muodossa. Miriam Aïda kertoo päätyneensä kokonaiseen Bowie-aiheeseen albumiin erityisesti siitä syystä, että hän on aina ihaillut David Bowien kykyä tutkia ja ylittää musiikillisia rajoja sekä seurata tinkimättömästi omaa taiteellista visiotaan. Myös Miriam Aïdan yhtye haluaa musiikillaan muistuttaa rohkeudesta olla oma itsensä ja hyväksyä myös muut sellaisina kuin he ovat.

Konsertti on osa Nordisk Kulturfondin tukemaa Puls-hanketta.

nkf_puls-logo_black

 

 

 

Miriam Aïda – laulu
Mats Andersson – 7-kielinen kitara
Finn Björnulfson – lyömäsoittimet
Ola Bothzén – lyömäsoittimet

Miriam Aïda – Loving the Alien (SE)
Pe 5.10.2018 klo 22.00 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,50€)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-etu 13,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Konsertti on loppuunvarattu, peruutuspaikkoja ja seisomapaikkoja voi kysellä Tiljanin ovelta klo 21 alkaen.