Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen. Kuva: Tuomas Timonen

Maineikas Joonas Haavisto Trio perjantaina Turussa huippukitaristi Teemu Viinikaisen kanssa!

16.4.2019 Uutiset

Steinway-artistina tunnettu pianisti Joonas Haavisto saapuu Turkuun maineikkaan trionsa kanssa. Yli kymmenen vuotta maailmaa valloittanut kolmikko saa konsertissa vieraakseen kotimaisen jazzkitaran ykkösnimen, Teemu Viinikaisen. Yhtyeen uusi albumi julkaistaan maailmanlaajuisesti huhtikuussa.

Kokkolalaislähtöinen pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto (s. 1982) on yksi mielenkiintoisimmista pohjoismaisista jazzpianisteista. Haavisto on voittanut useita kansainvälisiä musiikkikilpailuja ja esiintynyt ympäri Eurooppaa eri yhtyeiden kanssa. Hän sai arvostetun Steinway Artist -tittelin toukokuussa 2017. Steinwayn rosteriin kuuluvat mm. Keith Jarrett, Brad Mehldau ja Ahmad Jamal, jotka lukeutuvat Haaviston omiin esikuviin.

Joonas Haavisto Triossa soittavat Suomen eturivin jazzmuusikot Antti Lötjönen ja Joonas Riippa. Yhtyeen ohjelmisto muodostuu pitkälti Haaviston sävellyksistä, joissa pitkät kaaret ja vapaat jaksot tasapainottavat toisiaan, ja vaikutteita on kuultavissa jazzperinteen lisäksi myös klassisesta musiikista ja hip hopista. Trio on valloittanut yli kymmenen vuoden ajan niin Euroopan jazzfestivaaleja kuin Japanin konserttisalejakin.

Joonas Haavisto Trio vakuutti jo kiitetyllä Blue Waters -debyyttilevyllään vuonna 2009. Ensilevyä seuranneet Micro to Macro, Oku ja Japanissa julkaistu Gradation ovat todistaneet Haaviston musiikillisen uran todella nousujohteiseksi. Haaviston musiikissa inspiroidutaan luonnosta ja fysiikasta, etsimisestä ja uuden löytämisestä. Muodoltaan perinteisen jazztrion omaperäinen lähestymistapa yhdistyy itsevarmaan ja konstailemattomaan tyyliin sekä skandinaavisen jazzin raikkauteen, jossa muusikoiden välisellä vuorovaikutuksella on iso merkitys. Saksalainen levy-yhtiö Membran julkaisee 26.4. maailmanlaajuisesti yhtyeen uuden albumin Offshore.

”Joonas Haavisto is one of the most talented pianists of his generation.” – Der Spiegel

 

Joonas Haavisto – piano
Teemu Viinikainen – kitara
Antti Lötjönen – basso
Joonas Riippa – rummut

Joonas Haavisto Trio feat. Teemu Viinikainen
Pe 19.4.2019 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on siirtynyt Teatrosta MOVE-saliin! Sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)
Turun kulttuurikorttietu 17,5 € (max 2 etua / kortti)

Dinner & show: 83,5, kattaus klo 17. Vain ennakkomyynnissä.

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.
Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.