Kuva: Terho Aalto

Ensilevynsä julkaiseva Jere Haakana Varjosto perjantaina Bar Ö:ssä

8.5.2019 Uutiset

Rockin ja jazzin hedelmällisessä välimaastossa operoiva Jere Haakana Varjosto esiintyy perjantain Flame Jazz -illassa debyyttialbuminsa julkaisun merkeissä. Yhtyeen soundissa elokuvalliset äänimaisemat yhdistyvät rytmiseen energiaan.

Jere Haakana (s. 1983) on yllätyksellinen ja omia teitään kulkeva kitaristi, joka perusti Varjosto-yhtyeensä vuonna 2016. Kvartetti julkaisee nyt yhtyeen nimeä kantavan debyyttialbuminsa ja kiertää julkaisun myötä toukokuussa Suomessa ja Virossa. Jazzliiton tuottama kiertue tuo yhtyeen perjantaina myös Turkuun Flame Jazzin vieraaksi.

Debyytillään Jere Haakana Varjosto esittelee ylpeästi sähkökitaravetoisen soundinsa, jossa luonteikkaat sävellykset yhdistyvät värikkäisiin äänimaisemiin. Kvartetin energisessä ja vahvasti rytmisessä yhtyesoitossa kaikuvat tasavertaisina vaikutteet niin jazzin kuin rockin maailmoista. Tarttuvat sävellykset ja sähkökitaraperinteestä ammentavat sävyt houkuttelevat myös yleisöä, jolle perinteisen akustisen jazzkokoonpanon sointi saattaisi olla vieraampi. Varjostossa Haakanan rinnalla soittavat kotimaisen jazzin kärkiryhmään lukeutuvat kosketinsoittaja Artturi Rönkä, basisti Juho Kivivuori sekä rumpali Ville Pynssi.

Monipuolisesti musiikin kentällä työskentelevä Jere Haakana tunnetaan oman yhtyeensä lisäksi myös mm. Kasperi Sarikoski Nuancen, tango nuevoa soittavan Tanguedia Quintetin sekä räppäri Redraman live-yhtyeen riveistä. Helmikuussa Haakana esiintyi UMO Helsinki Jazz Orchestran solistina loppuunmyydyssä UMO Plays Frank Zappa -konsertissa.

Jere Haakana Varjosto loihtii perjantaina Bar Ö:n Flame Jazz -iltaan elokuvamaista rockvaikutteista jazzmusiikkia, joka tempaa yleisön mukaansa vahvoilla sävellyksillä ja rytmisellä energiallaan!

 

”Soitossa oli oivallista draivia ja Haakanan sävellyksissä selkeitä, mieleenpainuvia tunnelmia. Mutta mikä parasta, musiikissa kuului jotain omanlaista, erottuvaa.”
– Karjalainen, 2018

”Haakana väänsi, käänsi ja mourusi sähköisenä. Kuitenkin pääosin selväpiirteisen intensiivisenä ja sielukkaan voimakkaana. Välillä Haakana irrottautui myös kauniin melodisiin ja kuulaisiin säveliin osoittaen näin osaavuutensa ja laajan tyylikirjohallinnan soittimineen.”
– Jazzrytmit, 2018

 

Jere Haakana – kitara
Artturi Rönkä – kosketinsoittimet
Juho Kivivuori – basso
Ville Pynssi – rummut

Jere Haakana Varjosto
Pe 10.5.2019 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Normaali 17 €
Eläkeläiset 14 €
Opiskelijat 10 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti myös Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen.