Sunna Gunnlaugs Trio. Kuva: Hörður Sveinsson.

Flame Jazzin kevätkausi käynnistyy perjantaina!

15.1.2020 Uutiset

Flame Jazzin vuosi 2020 starttaa perjantaina islantilaistrion vierailulla Logomossa. Pianisti Sunna Gunnlaugsin johtaman yhtyeen musiikki on täynnä lumoavia melodisia tutkielmia, joita värittävät pohjoisen kuulaat ja ajattomat sävyt. Trioa täydentää huipputrumpetisti Verneri Pohjola!

Islantilaista indiemusiikkia ovat maailmalla tehneet tunnetuksi Björkin ja Sigur Rósin kaltaiset supernimet, mutta sikäläinen jazz on vielä melko tuntematonta. Tilannetta on osaltaan muuttamassa kansainvälisesti noteerattu pianisti Sunna Gunnlaugs, joka kiertää parhaillaan Suomea yhtyeensä kanssa. Gunnlaugsin trion Ancestry-nimeä kantavalle neljännelle albumille lisäulottuvuuksia tuo maaginen trumpetisti Verneri Pohjola, joka esiintyy kokoonpanossa myös perjantaina Turussa.

Sunna Gunnlaugs rakentaa siltaa eurooppalaisen eleganssin ja newyorkilaisen draivin välille islantilaista kansanmusiikkia unohtamatta. Elokuvasävellyksistäänkin tunnetun pianistin suuria innoittajia ovat mm. Keith Jarrett ja Brad Mehldau. Gunnlaugs aloitti soittamisen lapsena uruilla, koska yhdisti pianon ”tylsiin klassisiin muusikoihin”. Bill Evans Trion levyn kuuleminen kuitenkin synnytti kipinän jazzpianoon. Gunnlaugs lähti 1990-luvulla opiskelemaan muusiikkia New Yorkiin ja jäi sinne asumaan useiksi vuosiksi. Kaupungin verevä jazzkenttä vaikutti häneen merkittävästi, ja vaikutteet ovat kantautuneet hänen musiikkinsa mukana takaisin Islantiin.

Sunna Gunnlaugs Trion viimeisimmälle levylle on taltioitu mm. Emu Lehtiselle ja Kenny Wheelerille omistetut sävellykset sekä yllättävä kunnianosoitus Sunnlaugsin teiniaikojen idolille, George Michaelille. Näitä teoksia odotetaan kuultavaksi myös Turun konsertissa – tervetuloa vuoden ensimmäiseen lumoavaan Flame Jazz -iltaan!

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

 

”Gunnlaugs proves that jazz can have a wider appeal without losing integrity.” – John Kelman, All About Jazz

 

Verneri Pohjola – trumpetti
Sunna Gunnlaugs – piano
Thorgrímur Jonsson – basso
Scott McLemore – rummut

 

Sunna Gunnlaugs Trio (IS) & Verneri Pohjola
Pe 17.1.2020 klo 19
MOVE, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Konsertti on MOVE-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta.

Ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 20,5 €
Eläkeläiset, opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15,5 €
S-etu 18,5 € (max 2 etua / kortti, ei bonusta)

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Alennuksiin oikeuttavat etukortit tarkastetaan ovella.

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenissä klo 18 alkaen.

Teatro-baari palvelee klo 15 alkaen ja myös konsertin jälkeen.