Kuva: Juho Aittokallio

Harri Kuusijärvi Koutus tarjoilee harmonikkafuusiota perjantai-iltaan!

11.11.2020 Uutiset

Viiden tähden levyarvioita kerännyt, omaleimainen Harri Kuusijärvi Koutus hurmaa musiikinystävät perjantai-iltana Bar Ö:ssä ja Facebook Livessä. Konsertissa juhlitaan yhtyeen uusinta Mirage-albumia.

Koutus on harmonikansoittaja-säveltäjä Harri Kuusijärven fuusioprojekti, jonka monista nykymusiikin muodoista ammentavaa musiikkia on kuvailtu muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi. Vaihtelevin kokoonpanoin toimivan yhtyeen albumit Koutus (2014) ja Music For A Family Picnic (2017) ovat keränneet ylistäviä arvioita kansainvälisesti niin rock-, jazz- kuin maailmanmusiikin kriitikoilta. Kolmannella, syyskuussa 2020 julkaistulla Mirage-studioalbumillaan uudistunut kokoonpano yhdistelee ennakkoluulottomasti fuusiojazzia, maailmanmusiikkia ja proge-vaikutteita.

Vuosi 2020 on globaaleista olosuhteista huolimatta ollut yhtyeelle aktiivista aikaa. Kesäkuussa julkaistiin Koutuksen Live In Helsinki -livealbumi ja heti syyskuussa studioalbumi Mirage. Perjantain konsertissa kuullaan ohjelmistoa näiltä albumeilta. Koutuksen tuoreessa kokoopanossa soittavat kitaristi Veikki Virkajärvi, kosketintaituri Mikael Myrskog ja rumpali Jesse Ojajärvi ovat tuttuja uuden kotimaisen jazzin kentältä mm. yhtyeistä Kaisa’s Machine, Selma Juudit Alessandra ja Njet Njet 9.

​Rovaniemeläinen Harri Kuusijärvi (s.1986) on uuden harmonikkamusiikin omaleimaisimpia soihdunkantajia. Hän on kantaesittänyt lukuisia harmonikalle sävellettyjä nykymusiikkiteoksia ja kerännyt huomiota kansainvälisesti albumeillaan eri yhtyeiden kanssa. Kuusijärvi on esiintynyt populaari- ja maailmanmusiikin saralla lukemattomien eturivin artistien kanssa, kuten Paleface, Yona, Vuokko Hovatta, Angelika Klas sekä Jaakko Laitinen & Väärä Raha. Säveltäjänä Kuusijärvi on noteerattu muun muassa Teosto-palkintoehdokkuudella vuonna 2020.

“Harri Kuusijärvi Koutus pistää totaalisesti uusiksi kuluttajan mielikuvat harmonikkamusiikista.” – Soundi

 

Harri Kuusijärvi – harmonikka
Veikki Virkajärvi – kitara
Mikael Myrskog – koskettimet
Jesse Ojajärvi – rummut

Harri Kuusijärvi Koutus
Pe 13.11.2020 klo 19
Bar Ö
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 18 €
Eläkeläiset 15 €
Opiskelijat 10 €

Live Stream -kannatuslippu 9,90 €
Live Stream -superkannatuslippu 19,90 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

Lipunmyynti konserttipäivänä myös Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konsertti striimataan livenä Jazz City Turun, Bar Ö:n ja Flame Jazzin Facebook-sivuilla: facebook.com/flamejazz/live. Turun jazztapahtumatoimintaa voi tukea ostamalla striimauskonserttiin vapaaehtoisen kannatuslipun Tiketistä. Keikka on katsottavissa Facebookissa 20.11. asti, katsojilla ei tarvitse olla omaa Facebook-tiliä.

Konserttiin on myynnissä normaalia pienempi määrä lippuja, jotta tilassa säilyvät turvavälit. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Tapahtumassa tulee noudattaa myös hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai olet vieraillut viimeisen kahden viikon aikana maassa, josta saapuessa suositellaan karanteenia.