Kuva: Jouni Raatikainen

Tomi Nikku 5tetin uutta levyä juhlitaan perjantaina Bar Ö:ssä ja verkkokonsertissa!

12.10.2021 Uutiset

Debyyttialbuminsa julkaisua juhlistava Tomi Nikku 5tet saapuu kiertueellaan Turkuun perjantaina. Trumpetisti Tomi Nikun tuoreet sävellykset ottavat kantaa ajankohtaisiin aiheisiin, kuten yhteiskunnan polarisoitumiseen. Bar Ö:n tunnelmalliseen konsertti-iltaan voi osallistua myös striimin välityksellä Keikalla.fi-palvelussa.

Äskettäin Pori Jazzin nousevana kykynä palkittu trumpetisti Tomi Nikku (s.1991) uskoo, että musiikin avulla voidaan toimia vastakkainasettelua vastaan ja tuoda ihmiset jälleen yhteen. Tomi Nikku 5tet -yhtyeen debyyttialbumi Light & Shade on nuoren polven suomalaisiin jazzhuippuihin lukeutuvan Nikun ensimmäinen levy yhtyeenjohtajana. Pitkäsoitto ilmestyi syyskuussa turkulaisen levy-yhtiö Flame Jazz Recordsin toimesta, ja levynjulkaisua juhlitaan lokakuussa Suomen Jazzliiton kiertueella yhdeksällä eri paikkakunnalla ympäri Suomea.

Tomi Nikun tuoreet sävellykset ammentavat tunnelmia ajankohtaisista aiheista, kuten yhteiskunnan polarisaatiosta ja ilmastokriisistä. Light & Shade -levy on nimensä mukaisesti kahdesta osasta rakentuva kokonaisuus, jossa alkuosan sävellysten atmosfääri on optimistisen kevyt ja tunnelmaa nostattava. Jälkimmäisen osan kappaleisiin Nikku on puolestaan kanavoinut epäoikeudenmukaisuuden ja sosiaalisen ääripäistymisen aiheuttamia tunteita ja ajatuksia.

Tomi Nikku arvostaa inhimillisyyttä, rehellisyyttä ja aitoutta, joita hän pyrkii vaalimaan musiikissaan. Arvot kuuluvat hänen sävellyksissään ja improvisoinnissaan värikkäänä ja vaikuttavana ilmaisuna. Tomi Nikku 5tet -yhtyeen tunnistettavan soundin takaa tavanomaisesta kvintettikokoonpanosta poikkeava instrumentaatio, jossa lämpimiä sävyjä luovat Ilkka Uksilan vibrafoni ja Max Zengerin bassoklarinetti. Viisikon täydentävät kontrabasisti Vesa Ojaniemi ja rumpali Jonatan Sarikoski.

Imatralaislähtöinen Tomi Nikku on trumpetisti ja säveltäjä, joka tunnetaan monista nuoren polven dynaamisista jazzyhtyeistä, kuten Alder EgoBowman TrioMaan Tila ja Sointi Jazz Orchestra. Oman Tomi Nikku 5tet -yhtyeensä hän perusti vuonna 2018, ja samana vuonna hänet palkittiin parhaan solistin palkinnolla kansainvälisessä Corendonin big band -kilpailussa Hollannissa. Oman muusikkouransa lisäksi musiikin maisteri työskentelee opettajana mm. Meri-Helsingin musiikkiopistossa, ja vuonna 2022 hän toimii Korpo Sea Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana.

”Light & Shade on jazzia tästä ajasta ja levy jota voi mielellään esittellä myös ulkomaisille kuulijoille, jotka haluavat kuulla minkälaista jazzia Suomessa nykyään tehdään.” – Jazzpossu

Tomi Nikku – trumpetti
Max Zenger – alttosaksofoni, bassoklarinetti
Ilkka Uksila – vibrafoni
Vesa Ojaniemi – kontrabasso
Jonatan Sarikoski – rummut

Tomi Nikku 5tet
Pe 15.10.2021 klo 19
Bar Ö ja Keikalla.fi
Linnankatu 7, Turku

Ennakkoliput Bar Ö:n livekeikalle: Tiketti
Peruslippu 18 €
Eläkeläiset 15 €
Opiskelijat 10 €

Lipunmyynti myös Bar Ö:n ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Konsertissa noudatetaan voimassaolevia ravintolarajoituksia ja hygieniavaatimuksia, ja myynnissä on normaalia pienempi määrä lippuja. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa. Konserttiin saapuminen on kielletty, mikäli sinulla on flunssan oireita tai olet koronaviruksen altistusketjussa.

Konsertti striimataan Bar Ö:stä livenä Keikalla.fi-palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan.

Stream-liput: Lippu.fi
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Stream-liput myynnissä ainoastaan Lippu.fi-verkkokaupassa, ei myyntipisteillä. Lippukoodi löytyy Lippu.fi:n lähettämästä tilausvahvistuksesta, ei itse lipusta.

Näin aktivoit koodin:
1) Mene osoitteeseen live.keikalla.fi/koodi
2) Rekisteröidy Keikalla.fi-palveluun
3) Sivusto pyytää koodia kun kirjaudut

Muista testata videota etukäteen sillä laitteella, jolla aiot seurata myös keikkaa!

Lisätiedot ja testivideo: www.keikalla.fi/ukk