Kuva: Antti Kujanpää

Ville Vannemaan tähdistö päättää jazzvuoden perjantaina Bar Ö:ssä!

16.12.2021 Uutiset

Jazz City Turun vuoden viimeisessä konsertissa esittäytyy Turku Jazz Orchestran taiteellisen johtajan tehtävään vuonna 2022 tarttuva saksofonisti-säveltäjä-kapellimestari Ville Vannemaa. Hän tuo Bar Ö:n lavalle viiden huippumuusikon tähdistön, jolta ei svengiä puutu! Konserttia voi seurata myös verkossa Tiketti Stream -palvelussa.

Ville Vannemaa Cassiopeia pohjaa loisteensa hiottuun yhteissoittoon sekä Vannemaan vahvoihin sävellyksiin. Yhtyeen cool jazz -vaikutteinen instrumentaatio luo pehmeän klangin, jossa jokainen soitin sulautuu toisiinsa kuulaasti, kuin huomaamatta. Sävellysten kantavana ideana on tuoda esiin niin persoonallista yhtyesointia kuin muusikoiden solistivoimaa käyttäen epätyypillisiä muotoja ja sovitusratkaisuja. Kaikki tämä tapahtuu tietenkin svengiä unohtamatta! Yhtyeen nimeä kantava esikoisalbumi vuodelta 2019 sai kiitettävän vastaanoton niin kotimaiselta kuin kansainväliseltäkin jazzlehdistöltä.

Ville Vannemaa (s. 1983) on yksi Suomen kysytyimmistä jazzmuusikoista. Hän on toiminut kapellimestarina niin UMO Helsinki Jazz OrchestralleEspoo Big Bandille ja Oulu All-Star Big Bandille kuin Turku Jazz Orchestrallekin. Vannemaa soittaa saksofonia ja muita puupuhaltimia useissa maamme eturivin kokoonpanoissa UMO:sta Popedaan ja eri kaupunginteattereista jazzpienyhtyeisiin.

Musiikin monitaituri Ville Vannemaa tarttuu ensi vuoden alusta Turku Jazz Orchestran taiteellisen johtajan pestiin. Hän seuraa tehtävässä Tero Lindbergiä, joka on luotsannut orkesteria vuodesta 2018. Vannemaa odottaa Turun jazzkelkkaan hyppäämistä jo innostunein mielin.

– Turku Jazz Orchestran taustalla oleva organisaatio, Jazz City Turku ry, on hyvin innostava, aikaansaava, luovuuteen kannustava sekä yhteisölliseen tekemiseen ja korkeaan taiteelliseen tasoon panostava. Pyrin toimintakaudellani itsekin vahvistamaan juuri edellä mainittuja elinvoimaiselle kulttuurielämälle tärkeitä asioita, Vannemaa painottaa.

Ville Vannemaa Cassiopeia
Pe 17.12.2021 klo 19
Bar Ö ja Tiketti Stream
Linnankatu 7, Turku

Ville Vannemaa – saksofoni, bassoklarinetti
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Mikko Antila – vibrafoni
Ville Herrala – basso
Jaska Lukkarinen – rummut

Ennakkoliput Bar Ö:n livekeikalle: Tiketti
Peruslippu 18 €
Eläkeläiset 15 €
Opiskelijat 10 €

K-18

Hinnat sisältävät palvelumaksun. Lipunmyynti myös ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Sisäänpääsy vain koronapassilla! Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi. Varsinais-Suomessa suositellaan kasvomaskin käyttöä julkisissa sisätiloissa ja yleisötapahtumissa.

Huomioithan, että konsertti kuvataan ja tallennetaan! Mikäli seuruettasi ei saa kuvata, ota yhteyttä sähköpostitse info@jazzcityturku.fi.

Ennen konserttia klo 15-16 Bar Ö:ssä järjestetään maaliskuisen Turku Jazz Festivalin ohjelmanjulkaisutilaisuus, jossa julkistetaan myös festivaalin vuoden artisti 2022!

Konsertti striimataan Bar Ö:stä livenä Tiketti Stream -palvelussa, ja tapahtuman tallenne on katsottavissa 7 päivän ajan.

Stream-liput: Tiketti
Peruslippu 9,90 €
Kannatuslippu / perhelippu 19,90 €

Pääset katsomaan konserttia osoitteessa tiketti.stream lipustasi löytyvällä 13-numeroisella koodilla. Live stream -koodi toimii yhdellä laitteella kerrallaan.

Konsertti on katsottavissa 17.12.2021 klo 19.00 – 24.12.2021 klo 23.59. Lipunmyynti loppuu 24.12. klo 22.00.