Kuva: Ville Juurikkala

Huippupianisti Aki Rissasen uusi trio lauantaina Turussa!

28.9.2022 Uutiset

Lauantain Flame Jazz -illassa 1.10. kuullaan Aki Rissasen tuoretta musiikkia Logomon Move-salissa. Hyperreal-trion soundimaailmassa yhdistyvät pohjoinen raikkaus, Lähi-idän mausteet ja elektroniikka.

Helsinki, Tukholma, Lyon ja Istanbul – uuden Hyperreal-yhtyeen musiikki on kotoisin monesta paikasta. Tätä nykyä Ranskassa paljon vaikuttava pianisti Aki Rissanen on koonnut Turkuun erikoiskokoonpanon tulkitsemaan uunituoretta musiikkiaan. Mukana ovat tämän vuoden Korpo Sea Jazzin taiteellinen johtaja, sukupolvensa merkittävin trumpetisti Tomi Nikku sekä ruotsalais-turkkilainen, parhaiten pasunisti Nils Landgrenin yhtyeestä tunnettu rumpali Robert Ikiz, jonka kanssa Rissasella on pitkä duo-historia. Uudessa tuotannossaan Rissanen yhdistelee häpeilemättömän kuulasta pohjoismaista jazzilmaisua, Lähi-idän soittimia ja rytmejä, elektroniikkaa sekä 90-luvun alun breakbeatteja.

Pianisti Aki Rissanen (s.1980) kuuluu kiistatta suomijazzin tähtikaartiin ja on saavuttanut myös merkittävää kansainvälistä huomiota. Brittiläisen Edition Recordsin vuonna 2016 julkaisema, kansainvälisesti ylistetty debyyttilevy Amorandom basisti Antti Lötjösen ja rumpali Teppo Mäkysen kanssa oli huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja sitä onkin kuvailtu Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi.

Rissanen opiskeli 12 vuotta klassista pianonsoittoa, mutta jazz ja improvisoitu musiikki on aina ollut lähellä hänen sydäntään. Hän sai arvostetun toisen palkinnon soolopianokilpailussa vuoden 2004 Montreux’n jazzfestivaaleilla. Lisäksi hän on voittanut Suomen finaalin The Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa vuosina 2003 ja 2005, ja Pariisin La Defense Festival palkitsi hänet parhaana solistina ja parhaasta ohjelmistosta vuonna 2006.

”Aki Rissanen is the one to watch – Finnish pianist’s chameleonic virtuosity has seen him play with an enviable list of luminaries. Rissanen is a musical storyteller, a jazz musician with something to say.”  – Stuart Nicholson, Jazzwise

Aki Rissanen Hyperreal (FI/SE)
La 1.10.2022 klo 19 (ovet klo 18)
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Aki Rissanen – koskettimet, sävellykset
Tomi Nikku – trumpetti
Robert Ikiz – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi 
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.