Puupuhallinspesialisti Max Zengerin palkittu Globus-yhtye perjantain Flame Jazz -illassa!

21.11.2022 Uutiset

Max Zenger Globus kertoo johdonmukaisesti etenevää musiikillista tarinaa täynnä suuria kaaria. Yhtyeen uuden Flores-albumin hypnoottiset sävellykset vievät kuulijansa jännittävälle musiikin elämysmatkalle perjantaina 25.11. Logomon Move-salissa.

Max Zenger Globus -kvintetin musiikki on pyrkinyt omaperäisyyteen ja yksityiskohtiin aina yhtyeen perustamisesta asti vuonna 2015. Lokakuussa julkaistu toinen albumi Flores (Flame Jazz Records) seuraa tarkkaan harkittua melodista punaista lankaa koko levyn läpi. Uusien sävellysten tunnelmat ovat entistäkin mielenkiintoisempia, kun hypnoottiset rytmit ja kauniit melodiakerrokset johdattelevat kuulijan mielikuvituksen uusiin ulottuvuuksiin.

Energisistä keikoistaan tunnettu kokoonpano ihastuttaa luonnon ainutlaatuisuudesta inspiraationsa saaneella musiikillaan täynnä runsaita äänimaisemia. Uuden albumin kuusi jännittävää sävellystä yhdistävät saumattomasti akustisen jazzin elementtejä ja futuristisia tunnelmia. Yhtye kiersi lokakuussa Suomea Jazzliiton tuottamalla levynjulkaisukiertueella, ja nyt tuoreita sävellyksiä päästään vihdoin kuulemaan livenä myös Turussa.

Heinäkuussa 2018 Max Zenger Globus palkittiin parhaana yhtyeenä Ranskassa Jazz in Marciac -festivaalilla. Yhtyeen Debyyttialbumi Globus (Flame Jazz Records, 2019) sai paljon positiivista huomiota taiteellisista ansioistaan. Kvintetin live-esiintymisten energia ja vahvaan käsityötaitoon perustuva yhteissoitto on kerännyt ylistäviä arvioita niin kriitikoilta kuin jazzyleisöltä.

”The Finnish group Globus showed a high level of unity in both sound and playing with its beautiful original music”  – Alex Dutilh, France Musique

Max Zenger Globus
Pe 25.11.2022 klo 19 (ovet klo 18)
Move-sali, Logomo
Junakatu 9, Turku

Max Zenger – saksofoni
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Mikael Myrskog – koskettimet
Juuso Rinta – basso
Anssi Tirkkonen – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi
Peruslippu 22,5 €
Eläkeläiset 20,5 €
S-etu 20 € (max 2 lippua / etukortti, ei bonusta)
Opiskelijat (ja alaikäiset huoltajan seurassa) 15,5 €

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Logomo Kitchenin baaritiskillä klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Konsertti järjestetään Move-salissa, sisäänkäynti Logomo Kitchenin ovesta klo 18 alkaen.